Heroes of Horror
Tillverkare
Wizards of the Coast
Omslag
Hårdpärm
System
Dungeons&Dragons
Sidor
160
Ca Pris
268:-
  Intryck: 9     Innehåll: 9   18
 
 

Heroes of Horror är den andra boken i WotC:s Genre-serie till D&D 3.5. Precis som den första, Heroes of Battle, handlar denna bok om ett enda specifikt ämne: skräck. Och det är lika bra jag säger det med en gång: det här är en av de bättre rollspelsböcker jag läst, till D&D eller bara i största allmänhet. Den tar upp skräck i rollspel på ett så allmänt hållet sätt att det mesta av innehållet kan användas till i stort sett vilket rollspel som helst – fantasy eller ej.

Produktionsvärdet på boken är, som vanligt när det gäller WotC, högt. Boken är ordentligt bunden mellan stadiga pärmar, trycket är mycket bra (och genomgående i fyrfärg), papperet av hög kvalitet och illustrationerna skickligt utförda.

Boken innehåller en större andel "fluff" (stämningstexter, bakgrundmaterial och generella tips) i förhållande till "crunchy bits" (hårda spelfakta) än brukligt i D&D-produkter. Det är bland annat detta som gör att den kan vara användbar för andra än enkom D&D-spelare.

Det bästa med Heroes of Horror är tipsen på hur du som spelledare skapar en ruggig stämning, vilka sorters skräck-subgenrer du kan välja mellan (eller blanda för den delen) hur du får skräckscenarier att fungera och bli obehagliga. Den tar upp en hel del man inte alltid tänker på men som verkar självklara så fort man läst dem. Dessutom finns förslag på hur du kan utnyttja spelets regelmekanik för att skrämma spelarna. Just det: spelarna, inte rollpersonerna. Vidare finns tips på hur du kan hantera spelare som (medvetet eller ej) sabbar stämningen. Just i skräckrollspel är ju stämningen bland det viktigaste för en bra upplevelse, så dessa råd är riktigt användbara.

Det finns även flera korta skräckscenerier i boken. De är välskrivna och kan bli riktigt obehagliga att spela. Självklart finns även lite classes, feats, spells och monster (det vore ju inte D&D utan dem).

Allt sammantaget en mycket bra produkt som jag garanterat kommer att använda mig av, även till andra spel än D&D.

Text: Dan Algstrand


 
  Sätt ditt eget betyg på Heroes of Horror!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 15 personer röstat.
Intryck 7,53
Innehåll 7,8
Sammanlagt betyg 15,33
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006