Sons of Gruumsh
Tillverkare
Wizards of the Coast
Omslag
Mjukpärm
System
Dungeons&Dragons
Sidor
32
Ca Pris
88:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 8   14
 
 

Sons of Gruumsh är något så ovanligt som ett Forgotten Realms-äventyr från WotC. Ett efterlängtat äventyr, då det är ett par år sedan det senaste kom ut. Det är tänkt för rollpersoner på level 4 och utspelar sig i området kring Melvaunt i Moonsea, men kan lätt förläggas till valfri spelvärld.

Det 32-sidiga häftet är helt i svartvitt och ganska sparsamt illustrerat. Omslaget är av stadig kartong och innehåller kartor på insidan och en färgillustration av Todd Lockwood på utsidan. Layouten är tydlig och ren, och innehåller förvånansvärt mycket information med tanke på det låga sidantalet.

Äventyret är välskrivet, välstrukturerat och detaljerat, och du kan i princip sätta igång att spelleda det efter bara en genomläsning. Det hela börjar med att rollpersonerna anlitas av patriarken över ett av Melvaunts förnäma handelshus för att återfinna dennes försvunne son och arvinge. Där-ifrån leder spåren så småningom till en orkruin i djunglerna utanför staden och betydligt allvarligare bekymmer än bortkomna adelsmän... (Jag ska inte avslöja för mycket om vad som händer i äventyret, men det heter trots allt Sons of Gruumsh och har massor av orker på omslaget så jag tror att alla kan lista ut att orker spelar en avgörande roll).

Sons of Gruumsh innehåller en bra blandning av intriger, detektivarbete, vildmarksstrapatser och strider i underjordiska grottsystem (även om det kanske är en smula för mycket av det sista – men, hey, det handlar ju trots allt om D&D). Äventyret innehåller en hel del överraskningar för rollpersonerna, och med varje uppgift de löser dyker nya (och jobbigare) utmaningar upp.

Äventyret är designat för att funka tillsammans med D&D Miniatures och alla varelser och fiender kan därför representeras av specifika figurer ur denna produktlinje. Självklart funkar det lika bra att inte använda figurer utan bara köra på som vanligt.

Till sist vill jag säga att Sons of Gruumsh är ett solitt äventyr, väl värt sitt pris, oavsett om du spelar i Forgotten Realms eller ej.

Text: Dan Algstrand


 
  Sätt ditt eget betyg på Sons of Gruumsh!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 13 personer röstat.
Intryck 6,38
Innehåll 7
Sammanlagt betyg 13,38
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006