Races of Eberron
Tillverkare
Wizards of the Coast
Omslag
Hårdpärm
System
Dungeons & Dragons
Sidor
192
Ca Pris
268:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 8   14
 
 

Races of Eberron är den fjärde i serien som beskriver folkslag till D&D. Boken ger spelare och spelledare ny och fördjupad information om olika folkslag som kan användas till rollpersoner och spelledarpersoner. Läsaren hittar nya folkslag, tilläggsklasser, knep, magiska föremål, besvärjelser och racial substitution levels, som används för att anpassa klasser till att passa olika aspekter av folkslagen.

Races of Eberron är skriven som en generell D&D-bok, men baserad på en specifik kampanjvärld. Det gör att boken känns kluven, tanken är dock att presentera de nya folkslagen från Eberron, så att en spelledare kan använda dem i vilken kampanjvärld som helst.
Boken är hårdinbunden och följer standard-layouten från föregångarna. Illustrationerna godkända, och några av de svartvita bilderna som inleder kapitlen är fantastiska, liksom uppslaget med hela omslagsbilden!

De nya folkslag som presentas är warforged (levande constructs), shifters (hamnskiftare), changelings (kan anpassa sitt utseende som de vill) och kalashtars (ett folkslag med starka psioniska krafter). Dessutom finns varianter på de vanliga folkslagen med.

Upplägget följer samma mall som tidigare; en inledande presentation av folkslaget, med speldata; en beskrivning av hur en dag i deras liv kan te sig; en diskussion om psykologi och inställning till livet; en fördjupad titt på deras livsstil, hur de ser på olika aspekter som till exempel konst, teknologi och magi, sexualitet eller krig (varje folkslag fokuserar på olika saker); samhälle och kultur, som täcker in roller i samhället, religion, helgdagar och viktiga historiska händelser; och avrundas med en diskussion om hur man spelar en representant av folkslaget.

Texten är kortfattad och rakt på sak, vilket känns lite torrt. Samtidigt är det välskrivet och så många spännande idéer som presenteras, att intrycket ändå blir väldigt positivt. Boken känns fullmatad och höjer sig över mängden. Reglena är inte helt genomarbetade, men fungerar. Rekommenderas även till de som inte spelar Eberron.

Text: Magnus Seter


 
  Sätt ditt eget betyg på Races of Eberron!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 10 personer röstat.
Intryck 6,7
Innehåll 7,6
Sammanlagt betyg 14,3
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006