X-men Legends II: Rise of the Apocalypse
Utvecklare
Raven Software
Utgivare
Activision
Genre
RPG/Action
Webb
http://www.xmenlegends2.com
Ca Pris
279:-
 
  Intryck: 8     Innehåll: 7   15
 
 

Allvarligt talat, jag måste säga att jag var skeptisk när vi började spela det här. Hur ofta förr han man inte blivit besviken när man sätter sig ned och ska spela något baserat på ett koncept man älskar? Jag reviderade dock snabbt min uppfattning. Bara känslan av att få spela Wolverine, höra honom säga ”bub” med en raspig röst eller lyssna på Xavier, vars röst för övrigt görs av Patrick Stewart, när han går igenom nästa uppdrag gav rätt känsla. Man är i serien, en aktiv del av kampen för att bekämpa Apocalypse försök att ta över Jorden. För att på bästa sätt lyckas med detta samarbetar X-men med Brotherhood of evil mutants och man kan välja fritt mellan flertalet av de karaktärer som genom åren presenterats i serien och de olika systerserierna.

Vad som framförallt lockar mig med spelet, utöver den suveräna seriekänslan, är att man spelar i lag och kan spela upp till fyra stycken tillsammans. Samarbete är inte något man är helt bortskämd med inom tv-spelsvärlden. Dock finns det ställen då detta komplicerar saker, inte i spelet som sådant, men på grund av hur kontrollerna fungerar. Om någon i gruppen går fram och pratar med, säg Xavier, kan vem som helst fortsätta samtalet vilket flera gånger för oss resulterade i att man missade vissa dialoger.

Stridssystemet skulle även det kunna vara mycket bättre. Man har ett perspektiv snett uppifrån som ligger alldeles för inzoomat, det är svårt att få en ordentlig överblick. Striderna blir dessutom väldigt lätt plottriga då karaktärerna på avstånd ser ganska lika ut, trots möjligheterna att byta dräkter på dem.

Grafiken och dialogen i de filmsekvenser man får se är även den undermålig, personligen är jag mer imponerad över den i Final Fantasy VIII till Playstation 1.

Kan jag rekommendera detta spel, felen till trots? Jajjeback. Det är roligt, fartfyllt och har en suverän känsla. Historien är intressant och engagerande och även om du aldrig varit något fan av serien är det lätt att fastna. Så, bege dig ut i Marvels universa nu, om du inte redan befinner dig där. Well, bub?

Text: Petra Sahlin


 
  Sätt ditt eget betyg på X-men Legends II: Rise of the Apocalypse!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 2 personer röstat.
Intryck 6,5
Innehåll 6
Sammanlagt betyg 12,5
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006