Player’s Guide to Eberron
Tillverkare
Wizards of the Coast
Omslag
Hårdpärm
System
Dungeons & Dragons
Sidor
160
Ca Pris
270:-
 
  Intryck: 8     Innehåll: 7   15
 
 

Player’s Guide to Eberron är … ja, en spelarbok till Eberron helt enkelt. Och en mycket välgjord sådan till på köpet. Syftet med boken är att inspirera och underlätta för den som ska skapa en rollperson till en Eberron-kampanj, presentera nyttig bakgrundsinformation om världen, samt visa hur material från andra D&D-böcker passar in i världen.

Själva grundpremissen för Wizards of the Coasts senaste kampanjvärld är ”om det finns i D&D så har det en plats i Eberron”, och denna bok visar bl a hur folkslag, monster, prestige classes etc. från böcker som Frost-burn, Sandstorm, Shipwrack, Complete-serien och Races of-serien kan användas i Eberron. Men det är långt ifrån allt Player’s Guide to Eberron innehåller. Faktum är att det mesta av denna typ av information ryms i små faktarutor insprängda här och var i boken.

Istället tas lejonparten av utrymmet upp av information om världen – sett genom olika kulturers och folkslags ögon. Vad vet din rollperson om Blood of Vol eller The Dark Six? Vad vet gnomerna i Zilargo om alverna i Aerenal? Vad vet en druid från Shadow Marches om livet i Sharn? Dessa frågor och många fler besvaras av Player’s Guide to Eberron. Trots att boken är späckad med information och fakta känns den aldrig tung eller tråkig. Wizards of the Coast hoppar över de långrandiga bitarna om hur exempelvis befolkningen i Darguun livnär sig, och koncentrerar sig i stället på det som är coolt, häftigt och lockar till äventyr.

Givetvis ryms även en och annan prestige class och några enstaka feats inom bokens pärmar, men det är mycket mindre än brukligt är i D&D-böcker. Nästan hela Player’s Guide to Eberron utgörs av fluff. Givetvis är boken välskriven, välillustrerad och välproducerad – som väntat från Wizards of the Coast med andra ord.

Vem blir då glad av att skaffa denna bok? Tja, jag föreställer mig att den som spelar i Eberron och söker idéer, inspiration och bakgrundsmaterial finner den matnyttig.

Text: Dan Algstrand


 
  Sätt ditt eget betyg på Player’s Guide to Eberron!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 10 personer röstat.
Intryck 7,8
Innehåll 7,2
Sammanlagt betyg 15
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006