Complete Psionic
Tillverkare
Wizards of the Coast
Omslag
Hårdpärm
System
Dungeons & Dragons
Sidor
160
Ca Pris
268:-
  Intryck: 9     Innehåll: 8   17
 
 

Complete Psionic är förstås för klasserna från Expanded Psionics Handbook (EPHB) vad de övriga Complete-böckerna är för klasserna från Player’s Handbook. Den innehåller nya psioniska klasser och prestige classes; feats och powers; psioniska föremål och varelser. Complete Psionic utökar helt enkelt möjligheterna och ger större valfrihet till den som vill spela en psionisk rollperson.

Till att börja med har boken (som vanligt) ett mycket högt produktionsvärde. Den är välskriven och rikligt illustrerad. Men framförallt innehåller den inte mindre än tre nya grundklasser: ardent, divine mind och lurk (ja, den heter så – jag antar att Wizards of the Coast inte kollade med någon svensk innan de döpte den).

En ardent är en psion som valt att följa och leva efter särskilda ideal; en divine mind är de psioniska klassernas motsvarighet till paladin; och en lurk är en sorts psionisk rogue.

Nytt i Complete Psionic är även psionic mantles som kan sägas motsvara en clerics domains, dvs powers av stigande mäktighet ordnade i temagrupper (exempelvis Chaos, Communication, Deception och Freedom). Ardents och divine minds får välja ett antal mantles som de kan hämta sina powers ifrån. Precis som med domains ger varje mantle även tillgång till en specialförmåga.

Förutom den sedvanliga multituden av nya feats, powers och monster innehåller boken även information om ett nytt psioniskt folkslag, psioniska organisationer och gillen, en variant på psion-klassen från EPHB, samt – och det här gillar jag – racial classes för att antal psioniska folkslag. Racial classes introducerades i Savage Species och innebär möjlighet att spela folkslag flera hit dice eller level adjustment redan från level 1.

Complete Psionic förutsätter att du använder psionics i din kampanj samt att du äger EPHB, och betyget sattes med detta i åtanke. Om du vill ge de psioniska rollpersonerna och varelserna samma möjligheter som övriga Complete-böcker gett alla andra känns detta som ett självklart köp.

Text: Dan Algstrand


 
  Sätt ditt eget betyg på Complete Psionic!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 28 personer röstat.
Intryck 8,54
Innehåll 8,04
Sammanlagt betyg 16,58
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006