IceTowers
Tillverkare
Looney Labs
Spelare
2-4
Speltid
5-15 minuter
Webb
http://www.looneylabs.com
Ca Pris
358:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 9   15
 
 

IceTowers är ett ganska annorlunda spel. Varje spelare har femton ihåliga pyramider i tre olika storlekar. Dessa kan staplas på en av motståndarens pyramider så länge den inte är mindre än den pyramid den placeras ovanpå. Detta kan upprepas flera gånger så att det bildas torn. Förutom staplandet kan man plocka ut en egen pjäs ur ett torn som man har minst två pyramider i och där man inte har den översta pyramiden. Slutligen går det också att dela ett torn i två delar om man ser att två av motståndarens pyramider sitter bredvid varandra i det.

Det mest slående med IceTowers är att det inte finns några rundor, man kan genomföra ett drag precis när man vill. Dessutom slutar inte spelet förrän alla antingen inte kan eller vill göra något mer. De första gångerna är det mest kaos, men det går så snabbt att spela att det bara är att köra igen. De strategiska och taktiska möjligheterna framträder snabbt. Jag är vanligtvis inte något fan av helt abstrakta spel, men IceTowers är annorlunda på många bra sätt. Den korta speltiden gör också att det passar bra som utfyllnad under en spelkväll.

IceTowers är inte bara ett separat spel utan en del av ett helt system som kallas Icehouse. Med samma pjäser kan man spela över hundra olika spel av varierande typ, varav många är kända för sin kvalitet. Det gör att Icehousepyramiderna blir som en kortlek, det är bara att gå in på Looney Labs hemsida om man behöver ett nytt spel.

Att få tag på IceTowers i den form jag fick att recensera kan vara svårt då det verkar vara slutsålt och inte kommer att nyproduceras. Istället marknadsförs Icehouse genom ett litet och billigt spel som heter Treehouse. Köper man flera exemplar ökar mängden spel man kan spela. För IceTowers behövs fem uppsättningar, vilket kostar ca 400 kr.

Än så länge har jag inte provat så många spelvarianter, så det finns mycket kvar att upptäcka med mina Icehousepyramider. Kanske ligger en framtida favorit och väntar på mig.

Text: Jonas Barkå


 
  Sätt ditt eget betyg på IceTowers!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006