Axis of Evil
Tillverkare
Indie Entertainment
Spelare
2-5
Speltid
30 minuter
Webb

Ca Pris
129:-
 
  Intryck: 1     Innehåll: 5   6
 
 

Det här kortspelet hade kunnat vara humoristiskt och ha haft ett visst spelvärde. Det mediokra genomförandet ger oss dock bara ytterligare ett spel dömt att samla damm och avslutningsvis slängas. I bästa fall.

Axis of Evil är ett snabbspelat kortspel för 3-5 spelare. Varje spelare leder någon av världens onda makter: al-Qaida, Islamska Republiken, DFRK (Nordkorea), Baathpartiet eller Koalitionen. Varje makt har sex kort vilka representerar, med porträtt och namn, dess nyckelpersoner. I spelet ingår det en uppsättning händelsekort, och spelarna har alltid sex händelsekort vardera. Målet i spelet är att se till att alla nyckelpersoner förutom ens egna blir dödade. Detta görs genom att man tar dem till fånga, skickar lönnmördare, dödar fångar, osv.

Det finns även händelsekort som skyddar eller förebygger de olika offensiva händelsekorten, och t o m kort som gör att en avrättad fånge kan återuppstå. Varje spelare har sex händelsekort, och så snart ett har blivit utspelat drar spelaren ett nytt kort.

Turordningen i spelet är lite speciell. Som vanligt går turen oftast vidare klockvis från spelare till spelare, men om ett aggressivt händelsekort spelas ut går turen över till den angripna spelaren. En dålig konstruktion som garanterar att vissa spelare får vara med mycket i spelet och andra blir låsta.

Det positiva man kan säga är att konstruktörerna har hittat ett utseende som är stilrent. På lågkvalitativa kort har de sedan, med ett lågkvalitativt tryck, slängt in en rubrik (”bloodshed”) och i vissa fall en förklarande text (”kill all prisoners”). Det hade varit så enkelt att lägga in en ”flavourtext” och lite roliga bilder för att måna om någon form av behållning från själva spelets utformning, men jag antar att speltillverkarna var upptagna av att vara nöjda med sin unika spelidé eller så handlar det om att slänga ur sig ett så billigt spel som möjligt och hoppas på en hype. Spelet är roligt några enstaka gånger, och då helt beroende av vilka som spelar det.

Text: Wille Raab


 
  Sätt ditt eget betyg på Axis of Evil!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 6
Innehåll 9
Sammanlagt betyg 15
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006