The Mighty Endeavor
Tillverkare
Multi-Man Publishing
Spelare
2
Speltid
5-10 timmar
Webb
http://www.gamersarchive.net
Ca Pris
300:-
  Intryck: 9     Innehåll: 9   18
 
 

The Gamers är mest kända för sina serier SCS, TCS och OCS. Tanken är att man lär sig grundreglerna för ett system, för att sedan med varje spel lägga till eller modifiera dessa regler för att passa till just det spelet. Regler, errata och övrig information om spelen från The Gamers hittar du på http://www.gamersarchive.net/theGamers/archive/

The Mighty Endeavor är spel tio i SCS-seri-en. SCS står för Standard Combat Series och är den serie som är enklast att börja med. I det här spelet täcker man västfronten med start i juni 1944 och slutar i april 1945. Det är med invasionen på dagen D som spelet tar sin början. Den ena spelaren tar hand om de allierade, den andra axelmakterna.

Direkt när jag öppnar boxen får jag ett bra intryck. Vi hittar en karta, ett ark med blippar, SCS-regelboken (8 sidor), regelboken för The Mighty Endeavor (16 sidor) samt tärningar. Allt känns snyggt, väl utformat och smidigt. Förutom grundscenariot där man startar i juni finns det även två alternativa scenarion som startar i augusti eller september. Vi får även lite info om hur en av utvecklarna, Tim Armstrong, tänkte när han designade spelet. Dessutom finns allmänna tips för bägge spelarna.

All setup är väl beskriven i reglerna och tack vare att man direkt på blipparna satt ut i vilken runda enheten kommer in är det enkelt att snabbt komma igång och spela.

Reglerna är enkla att komma in i, några rundor in i spelet och vi har i princip lagt undan regelboken helt. Det är krigsspel i sin renaste form. Det går snabbt att spela och blir inte mycket dötid och väntan på att det skall bli din tur. Realismen har fått ta lite stryk till förmån för spelbarheten.

För att vara krigsspel är detta ett enkelt spel, men det kan vara det perfekta spelet för alla er som har spelat enklare spel som Axis & Allies, World in War eller Memoir 44 och nu känner er redo att gå vidare till nästa steg på skalan. The Mighty Endeavor rekommenderas varmt till alla brädspelare som vill ta första klivet in i krigsspelarens värld.

Text: Tobias Eliasson


 
  Sätt ditt eget betyg på The Mighty Endeavor!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006