Attack on Endor
Tillverkare
Wizards of the Coast
Spelare
2-
Speltid
45 minuter
Webb
http://www.wizards.com
Ca Pris
199:-
 
  Intryck: 7     Innehåll: 6   13
 
 

Efter tre scenarioböcker (Ultimate Missions) och en dyr kampanjbox (AT-AT) presenterar Wizards of the Coast nu ett mellanting – en kampanjbox som innehåller figurer, kartor, scenarion samt rollspelsmaterial.

Boxen innehåller fyra figurer: en ny AT-ST, en Stormtrooper Officer, en Stormtrooper samt en Scout Trooper. Inga rebeller – inte ens en liten Ewok. AT-ST var tidigare en eftertraktad figur i Universe-serien så nu finns det ett betydligt enklare sätt att få tag i en sådan (eller för den delen skaffa fler). Riktigt bra figurer för Imperial-spelaren med andra ord.

Fyra kartor följer med. En Endorkarta med en bunker, en karta över en Rancorgrotta, en karta över ett Jeditempel samt en karta över en övergiven bas. Spelkartor har alltid varit en bristvara och för de som inte köpt scenarioböckerna finns bara de som följer med startboxarna (dvs Death Star och ett rymdskepp). Kartorna är, till skillnad från alla tidigare, även anpassade för stora figurer (Huge).

Det lilla häftet (32 sidor A5) innehåller sex scenarion anpassade för olika eror (även för New Republic). Endast ett scenario handlar om Endor. Häftet innehåller även nya regler som till stor del är identiska med de som tidigare publicerats i Ultimate Missions.

Star Wars d20 har länge varit styvmoderligt behandlat och nu försöker Wizards of the Coast slå två flugor i en smäll. Sex sidor ägnas åt kortfattade stats (bl a BARC speeder, Kyle Katarn och Ponda Baba) och illustrationerna utgörs av fotograferade SWM-figurer. Det hela känns ganska futtigt – definitivt något som lika gärna kunde ha publicerats som en PDF på en hemsida.

Ultimate Missions-böckerna innebar nya kartor och lite nya regler för en ganska stor slant och AT-AT innebar en både dyr och svåranvänd figur. Attack on Endor innehåller kartor, regler och snygga figurer till ett överkomligt pris och om det inte vore för rollspelsmaterialet så skulle betyget för Innehåll ha blivit högre.

Text: Peter Lexelius


 
  Sätt ditt eget betyg på Attack on Endor!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 4 personer röstat.
Intryck 7,75
Innehåll 7,25
Sammanlagt betyg 15
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006