Tome of the Watchtowers
Tillverkare
White Wolf
Omslag
Hårdpärm
System
Mage: The Awakening
Sidor
160
Ca Pris
238:-
 
  Intryck: 5     Innehåll: 7   12
 
 

Tome of the Watchtowers behandlar de fem vägarna, grunden för magin i Mage: The Awakening. När en magiker vaknar leds hon på en resa till ett av de övergjordiska planen, vilken slutar vid det vakttorn som har kallat hennes själ. Efter att ha skrivit sitt namn på tornet öppnar sig en helt ny värld.

Varje väg tillägnas ett eget kapitel. Det börjar med att gå igenom myter kring hur det gick till när vakttornet skapades, vem oraklet är och även lite om vägens nyare historia. Nästa sektion behandlar planets utseende, innevånare och styrande lagar följt av vanlig symbolik. Resten av kapitlet handlar om att skapa en rollperson från vägen ifråga med tips på lämpliga egenheter. Inte helt oväntat avslutas det hela med en ny Legacy.

Tyvärr är Tome of the Watchtowers inte fullt så trevlig att läsa som jag hade hoppats. Det är svårt att sätta fingret på vad det är, men en stor del av texten känns klinisk och oinspirerande. Kanske beror det på att varje kapitel följer samma mönster och att det hindrat författarna från att låta inspirationen flöda fritt. Jag gillar inte heller hur ospecifik boken är när den pratar om vilken kontakt som är möjlig mellan de överjordiska och det vanliga planet. I grunden verkar tanken vara att bara mana kan passera till jorden, men överallt finns det extremt vaga antydningar om att det kanske inte är så. Troligen är det medvetet, men jag tycker att de i så fall kunde ha redovisat sina motiv.

Trots sina problem är det här ändå en mycket användbar produkt. Den innehåller massor av information och tips till den som ska skapa en rollperson, och jag ser den främst som en spelarbok. Det är lagom mycket text om varje väg; mindre hade känts otillräckligt och fem separata böcker hade varit alldeles för mycket.

Tome of the Watchtowers är helt klart ett av grundsupplementen till Mage och hade den bara haft det där lilla extra som jag kräver för att imponeras hade den gått från okej till mycket bra.

Text: Jonas Barkå


 
  Sätt ditt eget betyg på Tome of the Watchtowers!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 3
Innehåll 5
Sammanlagt betyg 8
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006