Pirates – Davy Jones Curse
Tillverkare
WizKids Games
Spelare
2-7
Speltid
30-60 minuter
Webb
http://www.wizkidsgames.com
Ca Pris
39:-
  Intryck: 8     Innehåll: 8   16
 
 

Äntligen! Det var ett tag sedan, men det här är faktiskt en expansion till Pirates att bli lite lycklig av. Trots att det är ett bra spel i grunden har ändå min övergripande känsla de senaste expansionerna varit att piratspelet sett sina bästa dagar, och att det varit fasligt synd om den en gång så fina mjölkkon när hon blivit mjölkad på allt hon har, när det varit så uppenbart att hon sinat. Mina förhoppningar på denna expansion var därför rätt låga, vilket även förstärktes av att det låg för rätt i tiden.

Jag hade fel. I ärlighetens namn så är det främst tack vare sjöodjuren. Än en gång river jag igenom expansioner med en barnslig förtjusning, i hopp om att få tag på fler av dessa vidunder. Behöver jag ens nämna att de blir oerhört söta när man bygger ihop dem? Än en gång framstår konceptet med stansade plastkort som byggs ihop till 3D-modeller som helt genialt. Dessutom är monstren en roliga krydda att spela med.

Denna expansion rymmer dock många fler nyheter än så, till exempel spöken, zombies och annat övernaturligt. För att inte tala om den nya ”nationen” De Fördömda (Cursed). Gemensamt för flera av dessa styggelser av olika slag är att de sprider skräck omkring sig, vilket självfallet påverkar mer rationella flottor. De nya fartygen ser bra ut och smälter lätt in i det tidigare systemet.

Återigen kommer jag på mig själv med att muttra åt familjens tidigare uppdelning av de olika armadorna, då Anders fått hand om De Fördömda. Där återfinns nämligen Hanged Man’s Joke, ett fördömt litet skepp med den oemotståndliga specialförmågan att om det avslutar sin handling i en dimbank kan det nästa runda dyka upp i vilken annan dimbank som helst. Visst, fullständigt orealistiskt och kanske inte så praktiskt, men... Väldigt, väldigt charmigt.

Negativt då? Fortfarande mängden poäng man förväntas använda i ett slag. Det är för snålt tilltaget om man skall kunna använda allt roligt, som besättning för 10 poäng.

Text: Tove Gillbring


 
  Sätt ditt eget betyg på Pirates – Davy Jones Curse!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 10
Innehåll 10
Sammanlagt betyg 20
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006