The Pure
Tillverkare
White Wolf
Omslag
Hårdpärm
System
Wherewolf the Forsaken
Sidor
192
Ca Pris
268:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 8   14
 
 

Äntligen är det dags för en bok om Forsakens kanske viktigaste fiender, The Pure. De rena varulvarna ser lunas stammar som förrädare då de följer totemandar som dödade fader Varg och splittrade urvärlden Pangea.

Första halvan av boken går till att börja med igenom sånt som är gemensamt för alla de tre stammarna, med fokus på hur de skiljer sig från ”vanliga” varulvar. Därefter kommer en sektion vardera för The Fire Touched, Ivory Claws och Predator Kings. Det är en mer ingående beskrivning än vad man får av lunas stammar i grundboken och jag skulle gärna se att de får en liknande behandling i ett framtida supplement. Det är en bra sektion i stort, men texten är lite väl torr och förutsägbar på sina ställen.

Nästa del innehåller regler, främst gåvor och ritualer som är specifika för de rena. Viktiga är de ritualer som ger dem möjlighet att leva som de gör utan att tappa för mycket harmoni. Dessutom presenteras regler för att skapa rollpersoner. Regelsektionen innehåller vad man förväntar sig, varken mer eller mindre.

Det sista avsnittet går igenom hur man spelleder de rena. Det är enligt mig det bästa kapitlet. Jag har personligen haft lite svårt att förstå hur man ska använda dem i en kampanj, särskilt om man inte vill att det ska vara ett ständigt krig tills en av de två grupperna förgör den andra. Även om de tidigare delarna givit mig bättre insikt i vad det innebär att vara en av de rena så är det först här de riktigt handfasta tipsen kommer. Förutom att använda dem som fiender finns det också råd för den som vill använda dem som rollpersoner och låta spelarna uppleva konflikten från andra sidans perspektiv.

The Pure är inte alltid så inspirerande skriven men den behandlar sitt ämne på ett föredömligt sätt. Spelet behöver verkligen en genomgång av de rena och jag tror att boken i framtiden kommer att räknas som ett av de viktigare tillbehören till Werewolf.

Text: Jonas Barkå


 
  Sätt ditt eget betyg på The Pure!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006