Bestialiska folk
Tillverkare
Neogames
Omslag
Mjukpärm
System
Eon
Sidor
64
Ca Pris
199:-
 
  Intryck: 7     Innehåll: 5   12
 
 

Bestialiska folk är den andra delen i den trilogi av moduler som är menade att ersätta Eons ursprungliga monsterbok. De övriga två är Monster i Mundana och den ännu inte släppta Vilddjur och bruksdjur. Modulen är 64 sidor, som Monster i Mundana, men innehåller färre monster. Bestialiska folk handlar om varelser ”…med intelligens, egen kultur, historia och samhälle” snarare än mer primitiva monster.

Modulen är rikt illustrerad med minst en bild av varje monster. Illustrationerna liksom omslaget är tecknade av Kim Vässmar och håller en mycket hög kvalitet. Layouten är välbekant för alla som läst tidigare Eon-böcker. Språket är för det mesta bra, om än aningen torrt, men ibland blir det tydligt att modulen har många författare.

De 21 monster som skildras är indelade i djurfolk, humanoida folk, troll och vattenlevande folk. Denna uppdelning är oklar, särskilt när det gäller djurfolk där insektsfolk samsas med kentaurer, ulvar och olika ödlor. Flera varelser saknar antingen egen kultur, egen historia eller egna samhällen. Det är stor skillnad på de olika varelserna när det gäller originalitet, information, kraftnivå och spelledartips. En del innehåller konkreta äventyrsuppslag och information om kultur och vanor, andra blir inte mer än stereotyper. Några av de nya bestar som här introduceras till Eon är även så mäktiga och har så stora resurser att de riskerar att rubba balansen i Mundana.

Bäst blir Bestialiska folk när den behandlar mer särpräglade Eon-varelser som kamorfer, ulvar och troll eller gör egna omtolkningar som när det gäller cykloper och vulfen. Men modulen misslyckas ofta med att göra varelserna till intressanta folkslag och inte bara monster som hindrar rollpersonernas väg. Mer krut borde ha lagts på äventyrsuppslag, information om hur spelledaren ska använda monstren och för den delen på hur de skulle kunna fungera som rollpersoner, en tanke som nästan helt avfärdas redan i modulens inledning.

Text: Andreas Williamsson


 
  Sätt ditt eget betyg på Bestialiska folk!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 11 personer röstat.
Intryck 6,45
Innehåll 6,09
Sammanlagt betyg 12,54
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006