World of Warcraft: Shadow of War
Tillverkare
Fantasy Flight Games
Spelare
2-6
Speltid
4 timmar
Webb
http://www.fantasyflightgames.com
Ca Pris
218:-
 
  Intryck: 8     Innehåll: 4   12
 
 

World of Warcraft är ett osedvanligt starkt varumärke, vilket utnyttjas friskt genom att det hela tiden släpps nya spel på temat. En del bättre än andra, och framför allt en del mer genomarbetade och genomtänkta än andra. Inget är direkt dåligt, allt ser bra ut och kvaliteten på illustrationer och tryck är alltid bra.

Den här recensionen gäller Shadow of War, en expansion till brädspelet World of Warcraft. Det jag kan säga om denna expansion är att den inte tillför så mycket nytt till själva speluplägget. Expansionen lägger till lite fler uppdrag och en massa nya föremål, vilka även återfinns i uppdateringar av World of Warcraft onlinesplet.

Paketet innehåller ett hundratal uppdragskort samt över trehundra nya föremål, talanger och krafter för ens karaktärer.

Problemet blir att det nu finns ytterligare en massa nya saker att hålla reda på, vilket enligt min åsikt gör att spelet blir ännu rörigare, tar väldigt lång tid att sätta upp så att man kan börja spela och det tar ännu längre tid att genomföra ett parti.

De nya korten ger spelaren möjlighet att ändra på vilka vapen och rustningar man använder under en strid och inte som tidigare i slutet av en omgång. Detta gör att man kan anpassa sin karaktär mer efter olika uppgifter och hur striden man utkämpar utvecklas.

I och med att de nya korten saknar någon plats på den orginaltryckta spelplanen gör det att det inte finns någon naturlig plats att lägga dessa kort och de tenderar att tappas bort eller glömmas av. Mängden kort blir mot slutet nästan ohanterbar, det blir för mycket helt enkelt.

Man har även lagt in nya uppdragskort samt nya globala händelsekort eller ödeskort (”Destiny cards” på engelska). Dessa kort påverkar hela spelplanen, är tidsbegränsade och kan ha antingen positiva eller negativa effekter på spelarna. Dessa kort gör att spelet blir mer oförutsägbart och varierat. Om det är bra eller inte beror på vilken typ av spelare du är. Är du mest ut efter att bara spela och ha roligt, gärna även med oerfarna spelare, då är det nog helt rätt. Föredrar du att lägga mer tid och tanke på att planera och lägga upp strategier är det mer tveksamt om det här var ett steg i rätt riktning.

Shadow of War är säkert en efterlängtad expansion bland inbitna spelare till World of Warcraft brädspelet, men för oss andra blir det bara ännu mer olika kort att hålla reda på, sortera och gå igenom. På det hela taget så innebär Shadow of War-expansionen att spelet blir mer varierat, samtidigt som denna expansion också gör spelet väldigt segt. World of Warcraft spelas mycket bättre på dator!

Text: Marcin Kusharski


 
  Sätt ditt eget betyg på World of Warcraft: Shadow of War!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 2 personer röstat.
Intryck 6
Innehåll 6
Sammanlagt betyg 12
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006