Ticket to Ride - USA 1910
Tillverkare
Days of Wonder
Spelare
2-5
Speltid
60 minuter
Webb
http://www.daysofwonder.com
Ca Pris
125:-
  Intryck: 7     Innehåll: 9   16
 
 

Låt mig börja med att erkänna att jag är partisk direkt. Jag gillar originalspelet Ticket to Ride väldigt mycket, även om jag alltid haft en tendens att prioritera att bygga korta linjer och dra många biljetter framför att bygga färre och längre, men mer poänggivande sträckor. En spelstil som gynnas av denna expansion, så självklart är jag nöjd.

Vad innehåller då denna expansion? Det är en plåtlåda full med kort, av mer normal kortstorlek istället för de minikort grundspelet innehåller vilket i sig är ett steg upp. Alla kort i grundspelet har nytryckts i den nya storleken (samtidigt som poängen för en del av de längre sträckorna minskats något), liksom lokomotivkorten och Mystery Train expansionen som delades ut i Essen härom året. Dessutom har helt nya biljetter tillkommit, samt en Globetrotter bonus på 15 poäng för den som färdigställt flest biljetter. Sist, men inte minst, en sida regler med tre nya sätt att spela.

Den första varianten är den för mig minst lockande, då den helt banalt är att bara köra de nya biljetterna (som alla är märkta med 1910) och ersätta belöningen för längsta sammanhängande sträcka med den för flest avslutade biljetter. Det kan vara ett bra sätt att snabbt lära sig de nya biljetterna, men själva vitsen var väl att lura minnet?

Den andra varianten är att spela med alla kort och båda bonusvarianterna, vilket jag fastnat helt för. Det blir en bra variation och balans, samtidigt som spelet i grunden fungerar på samma sätt som tidigare.

Vill du ha mer konkurrens, och möjlighet att sabotera för dina motspelare? Då skall ni helt klart köra Stora Städer varianten. De enda biljetter som används har Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, Miami, New York eller Seattle som minst en av sina destinationer (för att göra dem lättare att hitta är de alla märkta med Big Cities), och inga bonuskort används. Med denna variant blir det en strid på kniven, där det gäller att säkra sina möjligheter att ta sig fram till de eftertraktade destinationerna.

Text: Tove Gillbring


 
  Sätt ditt eget betyg på Ticket to Ride - USA 1910!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006