Magic Expansion – Future Sight
Tillverkare
Wizards of the Coast
Spelare
2
Speltid
30 minuter
Webb
http://www.wizards.com
Ca Pris
Booster 35:-
  Intryck: 8     Innehåll: 9   17
 
 

Future Sight är den tredje expansionen i Time Spiral-blocket, ett block som har tid som ett genomgående tema. Expansionen Time Spiral handlade om det förflutna, Planar Chaos om nutiden och Future Sight handlar följaktligen om framtiden. Detta gestaltas på flera olika sätt. Många kort är hämtade från möjliga framtida expansioner. Dessa utmärks genom en ny ram som ser helt annorlunda ut än någon tidigare version. Tematiskt är korten hämtade från oli-ka världar Magic skulle kunna utforska någon gång i framtiden, tex en klassisk fantasy-värld och ett återbesök till Mirrodin. Även mekaniskt fungerar korten som smakprov på idéer som skulle kunna utforskas i större mängd i en möjlig framtid. Därför finns det många nya nyckelord som bara förekommer på något enstaka kort, t ex gravestorm (kopiera spellen för varje permanent som gått till gravhögen den här rundan) och delve (kortet kostar en mana mindre för varje kort du tar bort ur din gravhög).

Innovationen märks också t ex genom en färglös instant som kostar röd mana, en blå artefakt som kostar blå mana, ett land med morph och auror som kan tappas. Aldrig har en expansion varit så full av nyskapande idéer. Även de vanliga korten utnyttjar framtidstemat på olika sätt, t ex är förmågan scry (att man kan titta på och flytta runt de översta korten på leken) tillbaka, och Time Spiral-förmågan suspend utnyttjas för att fördröja spells på nya sätt. Dessutom finns många kort som kombinerar två gamla förmågor på samma kort, t ex buyback och convoke eller cycling och madness.

Variationen när det gäller kortens utseende är imponerande, och som vanligt håller design och illustrationer en mycket hög kvalitet. Korten ger också upphov till många nya situationer och tillför en hel del till spelet. Som helhet är Future Sight en av de bättre expansionerna till Magic, och den borde tilltala både turneringsspelare och mindre tävlingsinriktade spelare.

Text: Svante Landgraf


 
  Sätt ditt eget betyg på Magic Expansion – Future Sight!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 2 personer röstat.
Intryck 1
Innehåll 1
Sammanlagt betyg 2
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006