Spellforce 2 – Dragon Storm
Utvecklare
JoWood
Utgivare
Atari
Genre
Rollspel/Strategi
Webb
http://www.spellforce2.com/sf2/addon/
Ca Pris
269:-
  Intryck: 8     Innehåll: 8   16
 
 

Solid uppföljare som satsar på drakar

Dragon Storm är den första, men förhoppningsvis inte sista, expansionen till Spellforce 2 - Shadow Wars. Man har tagit ett bra spel och gjort det bättre, även om inte riktigt alla de saker som man skulle vilja se åtgärdade har blivit det. Världen har blivit än mer levande, spelkänslan har förbättrats och uppdragen känns varierade och fräscha. Och man får mycket speltid för pengarna. Speltid man vill ha, inte den där man hatar när man tvingas göra samma gamla uppdrag gång efter gång. Det är en lyckad korsning mellan rollspel och RTS.

Det är nämligen det stora kruxet med Spellforce 2, och det som kommer att avgöra vad du tycker om spelet. Hatar du alla genrekorsningar av princip så sluta läsa här. Men du missar något. Långt ifrån alla lyckas göra något vettigt när de blandar olika genrer, för det mesta blir det liksom bara skit av alla de inblandade elementen och helheten en soppa. Samtidigt är det här Spellforce 2 - Dragon Storm har sin största styrka.

Nej, realtidsstrategin är kanske inte fullt så bra som de bästa renodlade strategispelen, men den är bra och varierande nog.

På rollspelssidan är det samma sak. Det är kanske inte Oblivion, och en del möten får nog sägas vara mer av monologer som avslutas med ett uppdrag än några stora samtal mellan spelaren och AI:n. Samtidigt är det en storslagen episk kampanj – och spelar du både grundspelet och därefter expansionen blir det ännu bättre.

Det finns en möjlighet till multiplayer, och den fungerar väl helt ok även om det inte är här spelets tyngdpunkt ligger och det inte heller kommer att ta så lång tid. Det är dock den stora episka kampanjen för en spelare som gör det här spelet värt att spela och köpa. Åtminstone tycker jag det.

Något jag gillar riktgt mycket är att man kan gå tillbaka till tidigare besökta kartor senare i spelet, och det fungerar hur bra som helst. Ibland är det till och med nödvändigt för att genomföra uppdragen.

Apropå kartorna så är de stora och omfattande och grafiken är riktigt snygg. Det syns inte riktigt när man kör uppifrån kamera för att få en så bra överblick som möjligt, men om du väljer tredjepersons kamera märker du det. Kameran kan vara lite stretig ibland, så för det mesta använder man inte den kameran, men det är värt att dyka ner ibland bara för att det ser så bra ut.

När man pratat grafik ligger ljudet inte långt bort. Rösterna är mycket bättre i denna expansion (de var ju rätt skrattretande ibland i grundspelet). Däremot har musiken inte utökats. Den är inte dålig, men ett spel man spelar så länge skulle må bra av mer variation på den här punkten.

En bra uppföljare, väl värd att spelas.

Text: Tomas Andersson


 
  Sätt ditt eget betyg på Spellforce 2 – Dragon Storm!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 3 personer röstat.
Intryck 5,67
Innehåll 6
Sammanlagt betyg 11,67
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006