Dreamblade – Anvilborn
Tillverkare
Wizards of the Coast
Spelare
2
Speltid
30-60 minuter
Webb
http://www.dreamblademinis.com
Ca Pris
139:-
  Intryck: 9     Innehåll: 8   17
 
 

Anvilborn är den tredje expansionen till samlarfigurspelet Dreamblade och förstärker spelet med 60 nya miniatyrer. Precis som tidigare får man sju figurer i varje booster och som tidigare stöter man på de mest fantasifulla drömvarelser i boxen.

Den stora nyheten i Anvilborn är varelsetypen med samma namn som inte tillhör något aspekt och står på svarta baser. De är skapade med en kombination av mekanik och biologi och har den gemensamma egenskapen att de i början på spawnfasen rör sig enligt en speciell regel. Det kan exempelvis vara ett steg närmare mittcellen, ett steg mot den starkaste fienden eller att byta plats med en allierad. Som tur är har Wizards sett till att de både ser tuffa ut och är kraftfulla. Även om vissa är mer användbara än andra har de flesta en plats i rätt typ av warband.

Den andra stora förändringen är att nya figurer äntligen gör ätten Hellbred användbar för riktigt turneringsdugliga warband. Det är dessutom ovanligt lätt att samla ihop de figurer som behövs så de passar bra för nybörjaren att satsa på.

Det enda jag har att klaga på är att en del figurer är alldeles för enkelt målade, den ypperliga skulpteringen kommer inte till sin rätt. Det är vissa av de miniatyrer som är common som man sparat in på, de mer sällsynta får rejält med färger. Men det är ett problem med Dreamblade i stort och inte bara Anvilborn.

När man bedömer en expansion till ett samlarspel så är det viktigaste hur den påverkar balansen och metaspelet. Även här lyckas Anvilborn mycket bra. Det finns fler arketyper än någonsin som klarar av att placera sig i toppen på de stora turneringarna och bredden är ännu större för de som inte spelar fullt så seriöst.

Jag tycker att Anvilborn är den bästa expansionen till Dreamblade hittills. Den lyckas vara både stämningsfull, rolig att spela och kraftfull utan att förstöra balansen. Har du inte provat Dreamblade ännu så är det dags!

Text: Jonas Barkå


 
  Sätt ditt eget betyg på Dreamblade – Anvilborn!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006