Battle Lore: Dwarven Battalion
Tillverkare
Days of Wonder
Spelare
1-4
Speltid
60 minuter
Webb
http://www.daysofwonder.com
Ca Pris
175
 
  Intryck: 9     Innehåll: 6   15
 
 

Fort, vad är det läskigaste du vet? Om du säger ”säckpipa” så kan vi bli bästisar. Några som har insett säckpipans skräckinjagande effekt på folk och fä är dvärgarna i Days of Wonders fenomenala fantasy-slagfält Battlelore. I nya expansionen Dwarven Battalion är det de fyra säckpipeblåsarna som har den självklara huvudrollen, även om de har gott sällskap av sina dvärgkompisar spjutbärarna och yxsvingarna, som är representerade med åtta figurer var.
20 dvärgar fördelade på tre nya vapentyper, alltså. Mer än så bjuder inte Dwarven Battalion på – men det är gott nog. De nya inslag säckpipor, spjut och yxor introducerar gör att Battlelore-striderna blir mer mångsidiga och öppnar för smartare taktiska drag hos både dig och din motståndare. Men framför allt är det spelaren som kallar in dvärgarna som skaffar sig fler valmöjligheter och ett stridsmässigt övertag – särskilt om motståndet är lättskrämda goblins.
Säckpipan är ett genidrag. Nu pratar jag bara om dess implementering i Battlelore, när jag slipper höra skiten. Det är höjden av humor att ha ett band goblins framför sig och rikta sitt missljud mot dom. Attacken funkar som ett vanligt avståndsvapen, typ pilbåge, och gör ingen direkt skada. Däremot räknas varje träff och lore som en flagga. Ni som kan ert Battlelore-bestiarium vet att det blir särskilt intressant mot goblins, som även i vanliga fall är lättskrämda. En attack från en enhet säckpipedvärgar kan innebära att en goblinenhet måste fly tvärs över halva spelplanen och förmodligen dör i panik. Mycket underhållande.
Spjutbärarna, så. De är som dvärgar är mest: hög moral och långsamma. Men deras bonusgrej är att de alltid rullar en extra tärning i battle back. Bara att skicka in rätt in i smeten och se hur de splittrar fiendens fina formationer. Yxsvingarna, till sist. De är rätt otäcka. Bonusträffar ger skada, plus att de rullas om för eventuella extraträffar.
Dwarven Battalion är med sina intressanta nytillskott ett givet köp för alla som vill fortsätta utveckla sitt Battlelore. Däremot finns det problem med hela systemet som sådant. Mer om det här intill.

Text: Tommy Rydling


 
  Sätt ditt eget betyg på Battle Lore: Dwarven Battalion!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 9
Innehåll 9
Sammanlagt betyg 18
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006