Battle Lore: Goblin Skirmishers
Tillverkare
Days of Wonder
Spelare
1-4
Speltid
60 minuter
Webb
http://www.daysofwonder.com
Ca Pris
175
 
  Intryck: 9     Innehåll: 6   15
 
 

Eftersom dvärgdiggarna får sitt i expansionen Dwarven Battalion är det inte mer än rätt att goblingillarna får lite nya kompisar också. I Goblin Skirmishers trängs 20 goblins av aldrig tidigare skådat slag. Det är inte bara dvärgarna som kommit på idén att ta med sig musikinstrumenten till slagfältet.
Om säckpipeblåsaren är dvärgarnas nya kung i ziplockpåsen är trumslagaren goblinsidans dito. Ni vet hur störigt det är att goblins är så lättskrämda? En högljudd fjärt är allt som krävs för att de ska fly i panik och kanske dö på kuppen. Men ur trummornas taktfasta rytm hämtar goblins det mod som ligger gömt där inne i deras slemmiga skallar. Och plötsligt är de lika orädda som vilken annan enhet som helst. Det är som ett mirakel. Allt som krävs är att en enhet som innehåller orkesterledaren och tre trumbärare finns i samma spelsektion (vänster, höger eller mitten) så får samtliga enheter (oavsett ras) i samma sektion +1 i bold-status. För maximal effekt ställer man förstås trumslagarna på skarven mellan två sektioner, så gäller bonusen för bägge två.
Resultatet? En hel armé av äckligt snabba goblins som inte är så lättskrämda längre. Det är nästan (bara nästan) så att dvärgarmén på andra sidan skogen börjar bli nervös. Tips: kasta Greater Portal, teleportera fiendens trumslagare till dina bakre led och slakta dom vid första, bästa tillfälle.
De nya spjutbärarna har +1 i battle back och typerna med slangbella är som vanliga bågskyttar, fast med den fördelen att de inte förlorar en tärning i anfall även om de skulle förflytta sig innan de skjuter. Över lag ett jäkligt schysst paket med goblins för ett otroligt underhållande spel.
Men. Två (2) scenarier är allt man får. Både till detta och det nya dvärgpaketet. I övrigt är det tänkt att man ska köra det otroligt omständliga och rätt illa uttänkta Call to Arms-systemet med semislumpmässiga arméer. Det duger inte. Det behövs sådär 10 officiella scenarier som inkluderar Dwarven Battalion och/eller Goblin Skirmishers. Just nu får vi spelare göra hela jobbet själva för att alla komponenter i Battlelore ska fungera tillsammans. Det är inte okej.

Text: Tommy Rydling


 
  Sätt ditt eget betyg på Battle Lore: Goblin Skirmishers!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006