D&D Miniatures – NIght Below Set
Tillverkare
Wizards of the Coast
Spelare
2-4
Speltid
30-90 minuter
Webb
http://www.wizards.com
Ca Pris
125:-
  Intryck: 8     Innehåll: 8   16
 
 

Night below är det 13e setet till Dungeons & Dragons miniatures, och som namnet antyder ligger fokus på monster och varelser som återfinns i Underdark, den ”undre världen” långt under markytan. Setet innehåller som tidigare 60 figurer fördelade på rare, uncommon och commons som är slumpmässigt fördelade i booster packs.
När det gäller urval är Night Below ett mycket bra set, både för rollspelaren på jakt efter tuffa varelser till sina äventyr och för skirmish-spelaren som letar efter nya pjäser till sitt warband. I common och uncommon-slotsen finns många tuffa varelser, allt från darkmantles till shadows, medusor till babau-demoner. Av särskilt intresse för rollspelaren finns här också nya versioner (nu uncommon!) av några klassiska monster som inte förekommit sedan de första seten. Greater barghest och trained carrion crawler är klart snygga och äntligen dyker två nya kuotoas upp.
När det gäller rares så finns det många mycket intressanta pjäser. Figurer som Wulfgar, Raistlin och Lady Vol (från Forgotten Realms, Dragonlance och Eberron); en trio stora drakar (guld, vit och shadow); mind flayer lich, frost giant jarl… Rares som varken är intressanta för skirmish eller rollspel är få, och borde inte orsaka alltför många sura miner.
Kvaliteten på skulptering och målning är förhållandevis hög (inget set har nått sådana bottennapp som War of the dragon queen förra sommaren) och gjorde mig inte besviken. Sedan kan man givetvis bättra på sina figurer med lite kreativ målning. Värt att notera är att prishöjningen som kom med det förra setet (Unhallowed) är i kraft, och varje booster är därför något dyrare än tidigare. Allt som allt tycker jag om detta set och ser fram mot att samla fler av figurerna.

Text: Andreas Sandahl


 
  Sätt ditt eget betyg på D&D Miniatures – NIght Below Set!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006