Battlelore: Goblin Marauders
Tillverkare
Days of Wonder
Spelare
1-4
Speltid
60 mimuter
Webb
http://www.daysofwonder.com
Ca Pris
135:-
  Intryck: 9     Innehåll: 7   16
 
 

Jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men jag börjar gilla vättarna i Battlelore skarpt. I nya expansionen Goblin Marauders hittar vi 16 stridshungriga goblins – och de flesta har hittat nya, festliga riddjur.
Strutsar känns ju rent instinktivt som ett töntigt riddjur. Fick jag välja skulle jag ta nåt mindre skrattframkallande. Å andra sidan är det svårt att skratta när man blivit perforerad av strutsryttarnas pilar. På dessa fågelryggar sitter bågskyttar som siktar och träffar precis lika bra oavsett hur mycket de springer omkring. Goblinenheterna i Battlelore har ju redan sedan gammalt haft som största usp att de är läskigt mobila. Med en eller två strutskavallerienheter på brädet finns i princip inget hörn av spelplanen där man går säker, om man inte kopplar ihop två spelplaner och kör epic-storlek.
Snyggare, tuffare och läskigare än struts-mupparna är de nya hyenaryttarna. Ni vet de vanliga goblinryttarna på ödlor? Tänk på såna, men med den lilla egenheten att hyenorna kan följa efter en flyende enhet två hexar istället för bara en innan de gör en bonusattack. I spelet kallas hyenans ovilja att släppa iväg sitt offer för ”pack pursuit”, och det är en av de läskigare egenskaperna att gå upp mot i ett uppgraderat Battlelore.
Resten av figurerna känner vi igen sedan den tidigare goblinexpansionen. Det handlar om en trumdirigent och hans små trum-slagargoblinpojkar. Precis som tidigare fungerar de som ytterst effektiva moralförhöjare över hela sin sektion. Ställ en orkester på skarven mellan två sektioner av slagfältet så får alla dina enheter i bägge sektioner +1 i moral. Galet bra – och välbehövligt för de annars så lättskrämda vättarna.
The Hundred Years’ War är en schysst expansion, men jag har roligare här med mina nya Goblin Marauders. Med strutsar, hyenor och trumslagare känns de som de nya kungarna på slagfältet. Om man med ”kungar” menar ”folkslag som springer i cirklar runt både dvärgar och människor och sprider skräck och kaos över hela slagfältet samtidigt”.
För övrigt anser jag att Days of Wonder bör släppa fler scenarion. Eller har jag sagt det redan?

Text: Tommy Rydling


 
  Sätt ditt eget betyg på Battlelore: Goblin Marauders!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006