Ticket to Ride: Nordic Countries
Tillverkare
Days of Wonder
Spelare
2-5
Speltid
120 mimuter
Webb
http://www.daysofwonder.com
Ca Pris
278:-
  Intryck: 8     Innehåll: 8   16
 
 

Lagom till jul får vi i norden en trevlig överraskning: då släpps Ticket to Ride: Nordic Countries – och det kommer bara finnas tillgängligt för oss i norra Europa.
Ticket to Ride: Nordic Countires är gjort för två till tre spelare, och planen är märkbart snävare än tidigare spel i serien. Det märks framför allt på att spelet blir mer snabbspelat och mycket aggressivare än tidigare. I det här spelet kan man verkligen tjäna på att förstöra för varandra. I like.
Spelet är snyggt. Stilen är snarlik tidigare spel, men med ett blålila vintertema. Kartan och korten känns grövre i grafiken än tidigare versioner, vilket på sätt och vis ger ett lekfullare intryck. Linjerna som finns är till viss del märkliga, men det är nog oundvikligt och inget att gräva ned sig i.
I princip har Ticket to Ride: Nordic Countries samma regler som Ticket to Ride: Europe, med några få undantag. Det största är att stationshusen är borttagna, vilket gör spelet mer aggressivt. Vidare kan man använda tre valfria kort istället för lok när man ska muta in färjesträckor. Det finns också en längre sträcka här än i de tidigare spelen: hela nio vagnar (27 poäng), men på den här sträckan går det att använda fyra valfria kort istället för ett kort, den går alltså teoretiskt att bygga med 36 kort – men det vore ju bara korkat. Man kan tro att den sträckan är en given väg till seger men så har inte varit fallet under någon av de gånger jag har spelat.
Det finns fler tickets än i tidigare versioner av Ticket to Ride. De tio extrapoäng man tidigare kunde få för att ha byggt den längsta sträckan vid spelets slut är utbytt mot bonuskortet ”globetrotter” som ger den spelare som lyckats med flest tickets tio extrapoäng. Ett kort som avgjort många spelomgångar.
Mitt slutomdöme om Ticket to Ride: Nordic Countries är mer än väl godkänt. Spelet är snabbspelat, reglerna är enkla och anpassade för den lilla planen och det låga antalet deltagare. Dock tror jag att jag kommer tröttna snabbare på det här än t ex Ticket to Ride: Europe, då möjligheterna till olika spelstilar känns färre.

Text: Wille Raab


 
  Sätt ditt eget betyg på Ticket to Ride: Nordic Countries!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 13 personer röstat.
Intryck 7,15
Innehåll 6,85
Sammanlagt betyg 14
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006