I skuggan av La Fronde
Tillverkare
Mindless Gaming
Omslag
Mjukpärm
System
En Garde!
Sidor
88
Ca Pris
199:-
 
  Intryck: 5     Innehåll: 5   10
 
 

I skuggan av La Fronde är det första äventyret till den nya utgåvan av En Garde! Det utspelar sig i Europa åren efter 1650, då ett inbördeskrig som kallades La Fronde pågick i Frankrike. Rollpersonerna dras in i en konspiration med kopplingar till dem som egentligen ligger bakom kriget. Äventyret är mastigt och innehållsrikt med sju deläventyr av varierande längd. Det kryllar av detaljerat beskrivna platser och kartor över olika byggnader, tyvärr ganska taffliga.
Typografin är prydlig och lättläst. Tyvärr är texten av sämre kvalitet. Det finns en hel del språkliga och stilmässiga grodor och äventyret är inte direkt en njutning att läsa. Bilderna är varierande; många lider av att ha varit i färg från början och sedan bara konverterats till svartvitt, vilket gör att de är väldigt mörka och otydliga.
Problemet med äventyret är att det är väldigt styrt. Visst finns det många förslag på händelser som kan läggas in där spelledaren så behagar, så det finns mycket att göra även för de rollpersoner som avviker från den fastlagda banan, men faktum kvarstår att äventyrets handling går framåt genom vissa scener som måste avlöpa på ett visst sätt. Till exempel måste rollpersonerna tas till fånga upprepade gånger, vilket kan vara svårt att ordna. Jag tycker inte heller att idéerna är riktigt så bra att de motiverar en så hård styrning av handlingen, men det är naturligtvis en smaksak.
Många av konflikterna i äventyret måste lösas med våld. För dem som trivs med En Gardes! stridssystem och tycker att det uppmuntrar till matinéaction kan det säkert vara en fördel, för många av striderna utspelar sig i intressanta och minnesvärda miljöer och innefattar till exempel en jaktscen med hopp mellan vagnar. Sådana saker känns helt rätt genremässigt. Det finns också gott om pirater, onda adelsmän och hemliga agenter från främmande makter i äventyret, och på så sätt är det ett lämpligt första äventyr då det presenterar mycket av vad spelet handlar om.

Text: Svante Landgraf


 
  Sätt ditt eget betyg på I skuggan av La Fronde!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 4 personer röstat.
Intryck 7,25
Innehåll 7,5
Sammanlagt betyg 14,75
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006