Trudvangs äventyrare
Tillverkare
Riotminds
Omslag
Hårdpärm
System
Drakar och Demoner: Trudvang
Sidor
96
Ca Pris
269:-
 
  Intryck: 8     Innehåll: 5   13
 
 

I förordet till Trudvangs Äventyrare förklarar Riotminds att de inte vill införa en massa nya regler, utan snarare ge ett större utbud av möjligheter inom de existerande ramarna. Det är en bra målsättning, men de har bara delvis lyckats med sitt uppsåt att skapa en användbar spelarbok.
Första kapitlet avhandlar personlighet och livsmål på knappa fem sidor. Här presenteras sex olika arketypiska karaktärer och 10 olika livsmål som antingen kan slås fram eller väljas. Tyvärr är kapitlet för översiktligt för att ge någon riktigt substans. Därefter följer dryga 30 sidor med detaljerad information om raser och folkslag. Det är ett av bokens starkare avsnitt, då varje folkslag får 2-3 sidor med text och bild som ger en bra grund för spelare att välja mellan. Texterna är välskrivna även om lite väl mycket vikt läggs vid frisyrer och yttre attri-but, men det kanske är en smaksak.
Två sidor bakgrundsmiljöer följer och känns lika outvecklat som personlighetskapitlet, men fyller sin funktion. Kapitlet Arketyper är bättre, då man går igenom yrkens roll i Trudvangs olika kulturer på ett matnyttigt sätt. Mycket användbart.
En hel bunt nya fördjupningar utspridda på 10 sidor ger mer av allt. Habila regler för hjältar och nya egenskaper för utrustning och vapen avslutar boken ihop med en översikt över alla spelets fördjupningar så spelarna ska slippa hoppa mellan böcker.
Boken är främst illustrerad av Per Sjögren. Han gör ett bra jobb även om hans bilder inte når Alvaro Tapias höjder. Formgivningen är funktionell och snygg. Paul Bonners omslag känns dock lite blekt i färgerna och lite för rörigt. Annars är det en vacker bok i sedvanlig Riotminds-ordning. På det hela taget känns Trudvangs Äventyrare som en mellanprodukt. Det är inget bottennapp, men känns på sina håll lite oinspirerat och framförallt tunt. Boken fyller sin funktion som spelarresurs, men bara knappt. För det relativt höga priset tycker jag att man kan förvänta sig lite mer.

Text: Nils Karlén


 
  Sätt ditt eget betyg på Trudvangs äventyrare!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 24 personer röstat.
Intryck 7
Innehåll 5,54
Sammanlagt betyg 12,54
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006