Desert of Desolation
Tillverkare
Wizards of the Coast
Spelare

Speltid
30-90 minuter
Webb
www.wizards.com
Ca Pris
125:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 6   12
 
 

Desert of Desolation är den senaste expansionen till Dungeons & Dragons Miniatures och även den sista expansionen innan det kommer ett nytt startset med en helt ny regelversion (alla gamla figurer kommer efterhand att få nya stats) om några månader. Därför är statsen inte så viktiga, inte ens för de allra mest seriösa spelarna av skirmishspelet. Det finns de som har hävdat att WotC därför inte har brytt sig särskilt mycket om power creep (alltså att figurerna blir bättre och bättre i förhållande till sin kostnad) på sista tiden, och det är mycket möjligt att det ligger någonting i det.
Utseendemässigt är figurerna rätt trista. Både målning och skulptering känns ganska enkel och intetsägande. Bara enstaka figurer är verkligt snygga, till exempel Nightmare med elddetaljer i genomskinlig plast. Inte heller urvalet av figurer sticker ut. Anmärkningsvärt är att ökentemat som expansionens titel antyder är så gott som helt frånvarande. Visst finns det ett antal ökenlevande varelser, till exempel den typiska sfinxen, men jag tror inte det är många fler än i något annat set. I allmänhet är detta en svaghet i DDM-utgivningen. Det är sällan temat märks särskilt tydligt.
Men visst finns det några figurer som varit efterlängtade bland rollspelare. Främst gäller det då Gelatinous Cube, i genomskinlig plast och med ett hål där man kan stoppa in en mindre figur, men även saker som en ny Umber Hulk och en ny Drider.
Det regelmässigt nya i skirmishspelet är riddjur: figurer som Rage Drake, Manticore och War Horse kan ha en annan figur som ryttare. Det verkar intressant men det återstår att se hur populärt det blir i spel. Temat med bra drakar (Large Black och Large Shadow Dragon) fortsätter med den nya Capricious Copper Dragon, en av de kraftigare pjäserna, som ger 10 extra VP för varje figur som elimineras när den befinner sig i en victory area. Annars står inte mycket ut från mängden. Expansionen domineras främst av fighters i 30–40-poängsklassen.

Text: Svante Landgraf


 
  Sätt ditt eget betyg på Desert of Desolation!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 6
Innehåll 6
Sammanlagt betyg 12
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006