Star Wars Miniatures: The Force Unleashed
Tillverkare
Wizards of the Coast
Spelare

Speltid
30-90 minuter
Webb
http://www.wizards.com
Ca Pris
190:-
  Intryck: 8     Innehåll: 9   17
 
 

Under våren 2008 släpps kraften lös! The Force Unleashed är sagan om Darth Vaders hemliga adept som kommer att berättas i böcker, serier och spel (som ett nytt Shadows of the Empire). SWM tjuvstartade dock redan i november 2007 med ett set. Som vanligt är det frågan om 60 figurer och av dessa är 10 i huge-formatet.
16 av figurerna är hämtade direkt från storyn The Force Unleashed och i takt med att filmkaraktärerna utnyttjas allt hårdare så känns det inspirerande och spännande med nya figurer som introduceras. Men detta set har även ett subtema – inte mindre än 24 av figurerna är hämtade från The Empire Strikes Back. Det innebär att den obalans som uppstod för två år sedan iom att AT-AT släpptes nu har rättats till – äntligen går det att spela Hoth-scenarion som inte är avgjorda på förhand. Bland figurerna finner vi en tuffare Shaak Ti och den efterlängtade Darth Revan. Precis som med set som släppts tidigare under året så ligger fokus på rebeller och Imperiet.
Nytt för detta set är unleashed-figurer som har kraftiga force powers och få force points. De börjar spelet med för få force points för sina force powers men efter ett par rundor har de samlat på sig tillräckligt med force points för att släppa lös kraften. Detta innebär visserligen fler mäktiga figurer men det innebär även ny taktik och nya möjligheter att utnyttja spelkartorna.
Från början var jag rätt skeptisk till detta set, mest pga alla övermäktiga figurer och att setet mest handlar om Hoth, men efter en månads spelande med figurerna har jag bytt uppfattning – The Force Unleashed är antagligen det viktigaste setet som släppts till SWM sedan sommaren 2006. Bristande korrektur, en och annan svåranvänd figur och överdrivet många unika figurer (detta set innehåller tre olika Luke, och det gjorde även förra setet) drar ner betyget en smula, men kombinationen av nya karaktärer, nya regler, ny taktik och inte minst en återställd spelbalans resulterar ändå i ett högt betyg.

Text: Peter Lexelius


 
  Sätt ditt eget betyg på Star Wars Miniatures: The Force Unleashed!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 8
Innehåll 9
Sammanlagt betyg 17
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006