Zombie Fluxx
Tillverkare
Looney Labs
Spelare
2-6
Speltid
30 minuter
Webb
http://www.looneylabs.com
Ca Pris
135:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 6   12
 
 

De flesta gamers har stiftat bekantskap med Fluxx, spelet där det heligaste inom spel reduceras till en ... lek. Jag älskar det, att få sitta och vrida och vända på reglerna, men jag vet att många avskyr det.
Nå, nu har Fluxx släppts i en ny version: Zombie Fluxx. Spelet innehåller 100 kort samt ett häfte med regler för såväl zombie-versionen som den gamla versionen av spelet.
Den stora innovationen i Zombie Fluxx är de två nya korttyperna: creepers och ungoals. Creepers är som keepers fast tvärtom, du vill inte ha creepers eftersom de oftast gör det svårare för dig att vinna. Drar du en creeper så måste du genast spela ut den på bordet och dra ett nytt kort. På samma sätt är ungoals som goals fast tvärtom: de gör så att spelet vinner, att alla spelare förlorar. Goals och ungoals spelas ut till samma hög så vanligen går det bara att ha en typ i spel.
Det finns tre nya symboler som förekommer på en del av korten. En skalle (ibland överstrukten) betyder antingen att det krävs en zombie för att använda kortets funktion alternativt att det inte får finnas en zombie i spel. Ibland får inte spelaren själv ha en zombie, men ofta får zombier inte vara i spel över huvud taget. En POW!-symbol visar att prylen på kortet kan användas som vapen för att ta kål på zombier (visst är det härligt med motorsåg, men inget går upp mot en dunk bensin).
Många kort är helt utbytta och mycket av flavourtexten är omskriven. Kortens funktion är dock i stort sett densamma som i vanliga Fluxx. Vissa kort som ska användas om man spelar vanliga Fluxx med Zombie Fluxx-kort fungerar inte, vilket är synd då det är bökigt att sortera ut dem om man vill spela en ”vanlig omgång”.
Spelet är kul de första gångerna, och bilderna och texterna är bra, men gamla Fluxx är bättre. Övergången till ett knasroligt spel görs inte helt, och då hade de få nyheterna i Zombie Fluxx hellre kunnat lanseras som tillägg i Fluxx gamla regelfixartappning.

Text: Wille Raab


 
  Sätt ditt eget betyg på Zombie Fluxx!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006