6 Nimmt!
Tillverkare
Lautapelit
Spelare
2-10
Speltid
45 minuter
Webb
http://www.lautapelit.fi
Ca Pris
60:-
 
  Intryck: 4     Innehåll: 7   11
 
 

Alla spel handlar om vilka man spelar med, men det här är ett av dem som verkligen är beroende av spelsällskapet. Det är ett mycket enkelt spel som kan bli hysteriskt roligt. Två till 10 spelare, 104 numrerade kort (ett till 104) med olika antal bilder av tjurskallar på sig, samt fyra enkla regler (eller sex regler för dem som vill spela en lite mer avancerad version av spelet).
Varje spelare har tio dolda kort på handen, och fyra kort läggs ut på bordet att bygga vidare på. Alla spelare väljer ett av sina kort och lägger det dolt på bordet, och när alla har valt kort så vänds de valda korten upp och spelarna lägger ut sitt kort vid någon av de fyra raderna. Lägst nummer läggs först, osv. Korten måste läggas vid den rad där de har högre värde än radens senast lagda kort, och samtidigt med så låg skillnad som möjligt i värde. Om en spelare inte kan lägga ut kortet plockar hon upp valfri rad och lägger sitt kort där istället som start på en ny rad. En rad får innehålla max fem kort; om en spelare ska lägga ut sitt kort vid en full rad måste hon även då plocka upp korten och lägga sitt som start på ny rad.
Målet är att få så få tjurskallar som möjligt på de kort som man har plockat upp. Spelet pågår tills någon spelare har fått 66 eller fler tjurskallar, och den spelare som har minst antal tjurskallar vinner.
I de mer avancerade reglerna begränsar man antalet kort som är i spel baserat på antalet spelare (tre spelare, 30 + 4 kort osv) och lägger fram korten öppet på bordet så att alla spelare i tur och ordning får välja kort de vill spela med och alla därmed känner till varandras hand. En helt klart rolig twist, om än för avancerad för mitt minne.
Omdömet är som ni säkert förstått, ett mycket väl godkänt. Det här spelet gillar jag, det är enkelt och kan ändå göras avancerat. Det skulle gå att spela med mina 10-åriga syskon eller med mina föräldrar, eller för den delen med alla samtidigt. Det är helt enkelt vad man gör det till.

Text: Wille Raab


 
  Sätt ditt eget betyg på 6 Nimmt!!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 11 personer röstat.
Intryck 8,09
Innehåll 8,09
Sammanlagt betyg 16,18
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006