Worlds and Monsters
Tillverkare
Wizards of the Coast
Omslag
Mjukpärm
System
Dungeons&Dragons
Sidor
96
Ca Pris
175:-
 
  Intryck: 5     Innehåll: 3   8
 
 

De flesta har säkert vid detta lag hört att världens första stora rollspel Dungeons & Dragons kommer i ny regelutgåva i år. Vi på Fenix kommer givetvis att täcka detta när det händer men så länge har vi en av de två förhandstittar som släppts i bokform att rescensera.
Worlds and Monsters handlar som titeln antyder om spelvärldar och varelser i D&D’s expansiva universum. Innehållet i boken är upplagt i form att ett stort antal artiklar om olika detaljer, illustrerade med konceptskisser och bilder från de nya böckerna. Tyvärr innebär detta att denna bok är mycket hackig och ojämn, och inte alls ger någon bra översikt av det man kan tänkas undra om det nya spelsystemet.
Tyvärr måste jag nog redan efter att ha läst några få kapitel säga att den här boken är riktigt onödig. Kvaliteten och innehållet är ungefär på samma nivå som artiklarna på Wizards of the Coasts hemsida. Boken kommer heller inte ha något som helst intresse efter det att de nya grundregelböckerna släpps. På den positiva fronten kan man i alla fall säga att boken är välredigerad och inte har särskilt många stavfel. Och bilderna är bitvis riktigt snygga, även om jag starkt saknar konstnärer som Todd Lockwood och Sam Woods distinkta och vackra fantasybilder.
I olika grad har författarna lagt sig till med en riktig försäljarstil, där de berättar om hur fantastiskt och kreativt deras nya koncept för D&D är. Det känns lite ytligt att läsa sådana komplett onyanserade skrifter, och detta hamrar hem att det du håller i är en reklambroschyr i lyxformat.
Jag kan inte på någon nivå rekommendera folk att spendera pengar på dessa böcker. Worlds and Monsters är inte ett lika stort bottennapp som Dungeon Survival Guide, men bra nära. Läs hellre olika forum på nätet och Wizards egen hemsida och bilda er en egen uppfattning om den nya utgåvan på det viset istället.

Text: Andreas Sandahl


 
  Sätt ditt eget betyg på Worlds and Monsters!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 5
Innehåll 3
Sammanlagt betyg 8
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006