Bloodlines: The Hidden
Tillverkare
White Wolf
Omslag
Hårdpärm
System
Vampire: The Requiem
Sidor
128
Ca Pris
218:-
 
  Intryck: 9     Innehåll: 5   14
 
 

Bloodlines: The Hidden beskriver tolv blodslinjer till Vampire: The Requiem, den senaste utgåvan av White Wolfs populära skräckspel. Blodslinjer är undergrupper till de fem klanerna, ofta med unika krafter, men samtidigt med en djupare nackdel. Som titeln antyder fokuserar boken på de som av någon anledning inte är allmänt kända, antingen för att de är geografiskt avskilda eller väljer att dölja sin sanna identitet.

Varje blodslinje beskrivs ingående med historia, organisation och tips vid rollpersonsskapande. De flesta har en egen disciplin eller ritualmagi. I vissa fall går texten även in på relaterade områden, som droghandel för de opiumberoende Anvari och vampyrernas kastsystem för de indiska Rakshasa.

Bloodlines: The Hidden kan avfärdas som en onödig bok. I och med att det inte längre finns någon metaplot i Vampire behöver du inte boken för att hänga med i handlingen. De beskrivna blodslinjerna kommer troligtvis knappt nämnas i kommande supplement. Istället för att plocka av bokens material kan du lika gärna hitta på en egen linje som passar in i din kampanj.

Allt det här skulle vara sant om inte Bloodlines varit så välskriven och stämningsfylld. I stort sett varje kapitel ger omedelbart uppslag till rollpersoner och scenarier, och texten flyter så bra att den nästan går att läsa som en novellsamling. Materialets bredd gör att vyerna vidgas rejält vad gäller de historier man kan berätta med Vampire. Till sist är illustrationerna av hög och jämn kvalitet, vilket höjer stämningen ytterligare. The Hidden är helt enkelt så bra som en bok av den här typen kan vara.

Den som inte känner sig behöva färdigskrivna blodslinjer kan hoppa över den här boken, det finns viktigare supplement. Men har du det minsta behov av inspiration för rollpersoner, en ny twist på din kampanj, eller vill få en inblick i hur varierat vampyrernas samhälle kan vara, så kommer du inte bli besviken på Bloodlines: The Hidden.

Text: Jonas Barkå


 
  Sätt ditt eget betyg på Bloodlines: The Hidden!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 15 personer röstat.
Intryck 7,67
Innehåll 6,67
Sammanlagt betyg 14,34
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006