Realm of the Ice Queen
Tillverkare
Black Industries
Omslag
Hårdpärm
System
WFRP
Sidor
144
Ca Pris
300:-
 
  Intryck: 7     Innehåll: 6   13
 
 

Med Realm of the Ice Queen rör sig sig WFRP österut till kalla, hårda Kislev, där befolkningen härdar ut aldrig sinande attacker från chaos genom att hårdkonsumera surmjölk och vårda sitt machoideal. Det är ett land av isig tundra där männen är riktiga män och kvinnorna styr.

Boken är den fjärde världsboken till nya WFRP och avviker endast något från tidigare standard: den är 144 sidor, limmad och i fyrfärg. Utseendemässigt bjuder dock boken på en angenäm överraskning; förutom ett lockande omslag stoltserar boken med de snyggaste kartorna vi sett i utgivningen hittills, ett stort plus i sammanhanget.

Innehållsmässigt ger boken en bred och stämningsfull översikt över randstaten Kislev med alla vedermödor befolkningen där måste utstå. Fokus läggs på det stränga klimatet som formar människorna, städerna Kislev, Erengrad och Praag, på den ismagi som den styrande isdrottningen Tzarina Katarin själv utövar, och på haggorna som håller ett starkt grepp om människorna. Författaren David Chart fortsätter leverera WFRPs bästa material och har gjort sin hemläxa väl. Sidorna dryper av östeuro-peisk stämning i terminologi och innehåll. Inspiration hämtas från slavisk mytologi och ryska folksägner. Trots att namn och dylikt bitvis är klichéryska fungerar det väl.

För den oinspirerade spelledaren är boken ett fynd. Det finns nästan inte en paragraf i världsbeskrivningen som inte är laddad med någon form av äventyrsuppslag. Vill man dessutom kasta sina spelare in i maktintriger på hög nivå är boken utmärkt, då det mesta genomsyras av den konflikt som växer i ett viljestarkt och självständigt Kislev där isdrottningen steg för steg försöker centralisera makten.

Jag tycker att chekisterna (isdrottningens hemliga polis) borde täckts i större detalj men det är en bagatell i sammanhanget. Realm of the Ice Queen är riktigt bra och är definitivt användbart inför den kommande jättekampanjen The Thousand Thrones.

Text: Christoffer Krämer


 
  Sätt ditt eget betyg på Realm of the Ice Queen!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 10
Innehåll 8
Sammanlagt betyg 18
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006