Spank the Monkey – combo box
Tillverkare
Gigantoskop
Spelare
2-6
Speltid
30-60 minuter
Webb
http://www.gigantoskop.se
Ca Pris
180:-
 
  Intryck: 8     Innehåll: 7   15
 
 

Spank the monkey är ett kortspel med tempo som går ut på att du ska göra exakt det som titeln inte bara antyder utan direkt uppmanar till, smiska apan. Apan ifråga sitter i ett torn på ett skrotupplag någonstans i världen. På samma skrotupplag finns du och dina motspelare och ert uppdrag är att bygga var sitt eget torn som når upp till apan för att sedan kunna ge den en smäll. Försten som smiskar apan vinner. Spelet är enkelt att lära sig och korten är självförklarande och enkla att begripa. Den största behållningen är dock den enorma mängd med humor som finns med. Ditt torn kan bestå av en blandning av flaggstänger, missiler och förgyllda ånglok, i sagda ordning. Högst upp sitter du i din tron och balanserar ovanpå en hög med spel. Samtidigt som man desperat försöker hålla balansen och se till att apan klättrar dit där du vill att den ska vara ska du sabotera dina motspelares torn med hjälp av råttor, fiskmåsar och kofötter, för att nämna några vapen. Som försvar kan de använda tennisracketar och obduktionsbord, för att nämna två saker. Expansionen Cash is kong är även den väldigt bra, man får fler kort och kan dessutom sälja och köpa kort, vilket ger en större variation och man får fler chanser att faktiskt kunna göra något under sin runda.

Illustrationerna följer även de i den humoristiska andan och är snyggt gjorda utan för mycket verklighetsanknytning. Själva boxen imponerar även den mycket, snyggt utformad med roliga detaljer och den är dessutom i tjock papp, vilket ger en lyxig känsla. Man får även med ett extra stort kort för att hålla koll på apan, en apmarkör och en T6, specialdesignad för spelet.

Det som drar ned betyget är enkelheten. Det blir inte särskilt variationsrikt och efter några spelomgångar är inte korten så roliga längre, man kan dem redan. Att en omgång kan ta allt mellan fem minuter och två timmar gör det även lite svårberäkneligt. Trots detta är det här väl investerade pengar, du får mycket humor, spel och lyx för pengarna. Iväg och smiska en apa, du med!

Text: Petra Sahlin


 
  Sätt ditt eget betyg på Spank the Monkey – combo box!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 7 personer röstat.
Intryck 7,14
Innehåll 7,14
Sammanlagt betyg 14,28
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006