Noir spelpaket
Tillverkare
Regnskugga
Omslag

System
Noir
Sidor

Ca Pris
300:-
 
  Intryck: 8     Innehåll: 7   15
 
 

Spelledarskärm. Det låter praktiskt, torrt och…tråkigt. Ett tillbehör som är användbart men knappast nödvändigt. Ofta förpackat med ett litet pliktskyldigt häfte innehållandes ett halvkasst äventyr, lite errata och kanske en namnlista. Ändå är spelledarskärmen nästan alltid det första tillbehöret som dyker upp till ett nytt rollspel.

Nu har Göteborgsgänget bakom det lite melodramatiskt namngivna Regnskugga Förlag klämt ur sig det allra första tillbehöret till nattsvarta Noir. Inga poäng för den som gissar på vad det är. Men, det märks att konstruktörerna tänkt till lite extra.

Vad finns i den stiligt sotsvarta mappen? Tio rollformulär utformade som arkivmappar. De är fina men jag hade hoppats på ett lite tjockare och mer arkivlikt papper.

Ett initiativbräde i kartong med en utförlig guide till hur man skapar en rollperson på baksidan. Bra, då rollpersonsguiden knappast behövs i spel och därmed kan ligga på baksidan av initiativbrädet och vice versa.

Tio dubbelsidiga referenskort i kartong. Lysande idé och bra genomfört. Noirs regelbok led av ett rörigt upplägg men med referenskorten blir allt lättare att hitta. Korten behandlar levnadsstandard, person- och gatunamn, strid och initiativ, öde, relationer, karaktärsdrag, befläckelse, vapen, drivkrafter, droger och gifter samt erfarenhet.

En dubbelsidig regeluppdatering och två speciella formulär för olycksaliga personer som drabbats av befläckelsen.

Slutligen skärmen, som består av tre liggande kartongsidor i A4-format. Framsidan pryds av en stämningsfull svartvit målning föreställande ljusskygga personer från Sandukars undre värld. Insidan är full med tabeller och hjälpmedel för spelledaren. Rent innehållsmässigt finns inget att klaga på men en liggande skärm kombinerat med den lilla storleken på texten i tabellerna var inte helt smart.

Noirs spelpaket är hjälpmedel som förenklar spelupplevelsen och gör Noir till ett bättre spel. Men 300 kronor är lite väl dyrt.

Text: Nils Karlén


 
  Sätt ditt eget betyg på Noir spelpaket!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 13 personer röstat.
Intryck 7,85
Innehåll 7,38
Sammanlagt betyg 15,23
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006