Banishers
Tillverkare
White Wolf
Omslag
Hårdpärm
System
Mage the Awakening
Sidor
160
Ca Pris
250:-
 
  Intryck: 5     Innehåll: 8   13
 
 

Banishers är främst avsedd som ett hjälpmedel för spelledaren för att ytterligare detaljera och ge lite alternativ till olika typer av Timori. Man kan också använda modulen som ett alternativ – istället för att vara en Mage kan man spela Banisher.

I det första kapitlet får jag Timoris historia, ett par olika alternativ till varifrån de kom. Bra för spelledare som vill ha lite att välja på, men det betyder också lite mer arbete innan jag kan ta in Timori i min kampanj. Bakgrundshistorien är också lite skissartad, så det blir till att fylla i även där.

I kapitel två får jag en hel uppsjö med besvärjelser, magi och föremål som normalt sett används av Timori. Här finns allt jag behöver för att iscensätta en härlig Banisherkampanj, vare sig det gäller att låta mina spelare spela banishers eller om jag hellre vill använda dem som antagonister.

När jag öppnar det tredje kapitlet dimper jag rakt ner i gottepåsen. Här finns nio olika kulter och sammanslutningar beskrivna. En del av dem är otroligt underhållande att läsa om – bl a finns den Militanta Auditerings Divisionen (MAD) som har många likheter med scientologkyrkan, och Översättarna, en liten sammanslutning som tror att Mages är utomjordingar och därför jobbar på att skicka hem dem igen.

Sista kapitlet handlar om hur jag som spelledare anpassar Banishers till min egen kampanj, vilka teman som bör förekomma och vad man bör tänka på om man skall låta spelarna agera som Banishers. Sist men inte minst finns en beskrivning av de ursprungliga Atlanteiska Timori.

Estetiskt är Banishers inte den snyggaste modul jag har sett – bilderna är fula – men texten är läsbar och korrekturmissar.na få.

Det här är en trevlig modul som håller vad den lovar – det är en djupdykning i Banishers. Skall man använda Banishers i sin kampanj som huvudantagonister är den ovärderlig, men har man inte tänkt åt det håller behöver man inte fråga vad man går miste om om man inte köper den.

Text: Åsa Roos


 
  Sätt ditt eget betyg på Banishers!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006