Ventrue - Lords Over the Damned
Tillverkare
White Wolf
Omslag
Mjukpärm
System
Vampire the Requiem
Sidor
126
Ca Pris
175:-
  Intryck: 9     Innehåll: 7   16
 
 

”The Ventrue – ancient kings and cutting-edge moguls – have a simple reputation. They win. They always win.”

I denna modul har White Wolf förenat text och form på ett underbart sätt. Upplägget är på ett medryckande sätt annorlunda från det normala kapitelindelade format som de flesta är vana vid. Brottstycken av brev, anteckningar och e-mails är inflikade i och omkring det som kan betraktas som den normala texten. Allt är dock inte kaos, det finns en god bakgrund, både mytologiskt och semihistoriskt ursprung om klanen ventrue. En historia om konungar och härskare från svunna tider. Ett mäktigt öde spelas upp och vävs in i övergången mellan de olika tidsepokerna i Europas historia. Brottstycken av historien spelas upp med de brev och inlägg som så stilfullt lagts in, som för att spegla de kindredhistoriker som analyserat sitt ursprung.
Här ges också utrymme för den moderna tidens ventrue. Exempeltexter på personer och situationer, ofta i dialogform, som intervjuer eller monologer. För de som känner till mer om klanen ventrue så är det en skön läsning att skönja den dolda misstänksamheten blandas med arrogansen och viljan att härska. Här kan också spelledaren finna bra uppslag att flika in i sina kampanjer eller som fundament till en helt ny kampanj. Vad jag saknar lite är kopplingen till covenanterna, som tyvärr lyser med sin frånvaro.
Många sidor tillängnas blodslinjen malkavia och dess unika förbannelse. Den vävs skickligt in i ventruehistorien och en stor dos av mystik omgärdar den. Här ges också goda råd för både spelare och spelledare hur man på olika sätt kan använda malkavia för att berika sin spelkampanj, vilka fallgropar som finns och hur man undviker dem.
Det är svårt att inte rekommendera produkter från White Wolf, så också denna gång. Modulen är ett förstklassigt material för de som vill begrunda klanen ventrues bakgrund och nutid. Om inte för sitt speltekniska innehåll så för stämningen.

Text: Michael Wermelin


 
  Sätt ditt eget betyg på Ventrue - Lords Over the Damned!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006