Battlefield Evolution: World at War
Tillverkare
Mongoose Publishing
Spelare

Speltid

Webb

Ca Pris
200:-
 
  Intryck: 4     Innehåll: 7   11
 
 

Är man figurspelare och intresserad av andra världskriget behöver man inte leta länge för att hitta en uppsjö av olika regler och varianter. Du kan enkelt hitta något anpassat efter just den skala du är sugen att inta stridsfältet med. Battlefield Evolution: World at War är gjort för figurer i 20-28mm, alltså snäppet större figurer än det populära Flames in War som har gjort WW2-figurspel stort bland figurspelare igen.

Spelet är inriktat endast på den senare delen av kriget, 1944-1945, och känns snabbt och enkelt att komma igång med. De första 40 sidorna av boken går igenom reglerna, rundans olika faser och hur du sätter ihop dina trupper. Systemet bygger på att man under sin tur kan låta varje enhet välja på att förflytta, skjuta, anfalla eller avvakta under sina två faser. Turerna sker sedan växelvis mellan spelarna tills någon har uppfyllt de villkor för vinst som finns i scenariot man spelar. För att göra det hela lite mer intressant finns det ett femte alternativ, nämligen att reagera. Detta gör att om motståndaren kommer för nära, eller skjuter mot, någon av dina enheter kan du välja att reagera och sedan förflytta eller anfalla med dem. Det här tillför spelet en extra dimension och gör att man inte fastnar i det växelvisa spelandet vissa figurspel riskerar att göra.

Resterade 110 sidor innehåller mängder med listor över de olika trupper, fordon, vapen mm som finns att tillgå. Du kan välja på brittiska, tyska, ryska eller amerikanska styrkor. Även eventuella regeländringar för de olika länderna står beskrivna här så det är värt att läsa igenom även de länder som du inte kommer att spela med. Slutligen hittar vi ett antal scenarion och en användbar guide till att konstruera egna scenarion.

Spelets styrka är just enkelheten som ändå kombineras med utförliga varianter över vad du vill spela med. Är du sugen på att börja spela WW2 i den här skalan är detta ett billigt sätt att få ett enkelt, grundläggande spel med ordentliga listor över trupperna.

Text: Tobias Eliasson


 
  Sätt ditt eget betyg på Battlefield Evolution: World at War!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006