Chaos Riddare regements box
Tillverkare
GameZone Miniatures
Spelare

Speltid

Webb
http://www.gamezoneminiatures.com
Ca Pris
350:-
 
  Intryck: 5     Innehåll: 5   10
 
 

Som inbiten figurspelare är det alltid roligt att titta på nya figurer, speciellt av ett fabrikat man aldrig tidigare sett. Jag har fått möjlighet att ta en närmare titt på en box med 28mm Chaos Knights från det Spanska figurföretaget GameZone.
GameZone är ett spanskt figurföretag som har ett relativt stort utbud av fantasyfigurer, de har för tillfället ca 200-250 olika modeller. Det finns figurer för alla de klassiska Warhammer Fantasy raserna, Empire, Elvs, Dark Elvs, Feudal Knights(läs Bretonnia) Dwarfs, och naturligtvis Chaos. Tyvärr är det oundvikligt att jämföra dem med Games Workshops figurer, GW är ju ledande i branchen och GameZones figurer påminner helt klart om tidiga GW figurer.
Boxen innehåller 5 Chaos Knights helt i metall, vilket även gäller hästarna. Figurerna som ingår finns även som blistrar, men man sparar ca 40kr på att köpa boxen. Tack vare att de är helt i metall har de en ansenlig tyngd, det känns som om man har ”riktiga” figurer i sin hand.
Figurerna är helt OK skulpterade och har väldigt lite gjutskägg. Hästarna påminner dock en smula om ödlor och ryttarnas ansikten känns platta. En av figurerna verkar sakna ansikte helt, men det kan ju vara någon typ av chaos mutation? De har dock färre detaljer än GW figurer.
GameZone figurerna är så kallade multipart figurer, vilket ger en viss möjligheter till konverteringar. Det kommer nog att krävas pinning för att få bitarna på plats, då fästytorna är relativt små, och en del green stuff för att fylla skarvarna.
Mina känslor är kluvna inför GameZone figurerna. Det är kul med figurer helt i metall, men frågan är om någon kommer att köpa dem. Jag har svårt att tro att det skulle vara någon inbiten Warhammer spelare.
GW´s motsvarande box är något billigare och helt av plast, vilket gör figurerna lätta att konvertera och framför allt så får man använda dem i GW´s tävlingar vilken kan vara svårt med figurer av andra fabrikat.

Text: Michael Leck


 
  Sätt ditt eget betyg på Chaos Riddare regements box!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006