Death in Freeport
Tillverkare
Green Ronin
Omslag
Mjukpärm
System
d20
Sidor
32
Ca Pris

 
  Intryck: 6     Innehåll: 6   12
 
 

Äventyr för d20-systemet
Detta är ett av de mest hyllade äventyren till d20-systemet. Äventyret är anpassat till nya rollpersoner (nivå 1 till 3), och är även skrivet för att vara lätt att spelleda för en ovan spelledare. Det är 32 sidor långt, välskrivet och tydligt organiserat. Tyvärr är layouten och bilderna av medelmåttig kvalitet, vilket drar ner helhetsintrycket.

I äventyret kastas rollpersonerna in i händelserna kring ett mystiskt försvinnande. De blir anlitade att hitta en person, och snart är de jagade av uppretade orcher och misstänksamma kultister. Upplägget påminner starkt om klassiska Call of Cthulhu-äventyr, med en hel del undersökning och utfrågande av olika personer. Death in Freeport är också en introduktion till hamnstaden Freeport. En generell beskrivning av staden och dess historia tar upp fem sidor.

Modulen är den första delen i en trilogi, och historien fortsätter i modulerna Terror in Freeport och Madness in Freeport, men det går att spela äventyret som en fristående del.

Tyvärr höjer sig inte äventyret särskilt mycket över mängden, och tyvärr är det något för kort. Trots dessa tillkortakommande rekommenderar jag det, särskilt till de som precis kommit igång med D&D.

Text: Magnus Seter


 
  Sätt ditt eget betyg på Death in Freeport!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 8 personer röstat.
Intryck 4,5
Innehåll 4,38
Sammanlagt betyg 8,88
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006