Munchkin Cthulhu 3
Tillverkare
Steve Jackson Games
Spelare
3-6
Speltid
30-60 minuter
Webb
http://www.sjgames.com
Ca Pris
80:-
 
  Intryck: 5     Innehåll: 3   8
 
 

Detta är den andra expansionen till Munchkin Cthulhu och jag hade förväntat mig något nytt och kanske till och med spännande. Då Cthulhu versionen är det sjunde i raden självständiga Munchkin spel förväntade jag mig att spelskaparna på SJG hade lärt sig hur spelen skulle göras för att få dem mer intressanta, men inte.
När jag spelade med korten från grundlådan märktes det snabbt att det behövdes fler kort för att få spelet varierat och få rätt flyt. Nu har vi fått två supplement med 56 kort vardera, men tyvärr känns det som att det är samma 56 kort man fått två gånger om, det enda som skiljer dem åt är illustrationerna och i vissa fall namnet på korten.
Nu måste man vara medveten om att Munchkin inte är känt för att tillföra revolutionerande regeländringar i sina supplement. Oftast får man nöja sig med fler kort av samma sort som förr, där enda skillnaden är hur mycket kortet ger plus eller minus i dina försök att övervinna monster.
Finns det då något nytt i denna expansion? Svaret är dessvärre nej om man råkar äga den förra expansionen Call of Cowthulhu. Om det skulle vara så att du missat den är de s k Madness korten en nyhet. Dessa fungerar likt Curses från tidigare lådor men ger inte bara negativa effekter utan även något positivt. Som exempel kan man vara rädd för att vara ensam och får då svårare att bekämpa monster utan hjälp men som plåster på såret får man extra bonus när någon hjälper. Det kanske låter skoj men när det är fem kort märks inte mycket skillnad när man väl spelar.
Vad som försvarar denna expansions existens är kortens tecknare Goomi, skaparen av en WebbComic med samma namn som expansionen och det är karaktärerna från denna serie som gästspelar på korten. Det finns två klasser som kan tänka sig ha nytta av detta supplement, de som älskar Goomis version av HPLs fasor, den andra är en riktig Munchkin som behöver allt som släppts till Munchkin, ni andra bör spara era pengar.

Text: André Nordin


 
  Sätt ditt eget betyg på Munchkin Cthulhu 3!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 8
Innehåll 8
Sammanlagt betyg 16
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006