Lord of the Rings: Mordor/ Mordor Troll/Isengard Troll
Tillverkare
Games Workshop
Spelare

Speltid

Webb

Ca Pris
160:-/195:-
 
  Intryck: 8     Innehåll: 7   15
 
 

Denna recension är tudelad, där första delen handlar om boken Mordor och den andra om boxen med Mordor Troll/Isengard Troll. Båda släppen är till The Lord of the Rings Strategy Battle Game och har fått samma betyg.

Äntligen är det dags för en egen ”Codex” för Mordor och Saurons mörka armeer. Boken är på 72 sidor och naturligtvis i fyrfärg. Den börjar med en kort historisk tillbakablick och en karta över Mordor. Sedan kommer det alla vill ha, nämligen armélistorna, exempelarméer och målningstips.

Först får vi en utförlig beskrivning av alla olika skurkar och soldater man kan ha i sin Mordorstyrka. Sedan beskrivs fem arméer med olika teman, bland annat Minas, Morgul, The Black Gare och The Nazguls.

Varje tema beskriver en grundstyrka och olika möjligheter att bygga ut den. Man ger även taktiska tips på hur du bäst använder olika figurer och hur de kan samverka för att du ska få en vinnande armé. Man inkluderar även några enklare målningstips, råd om färgval och bilder på banners.

Slutligen har man fem olika scenarion för din Mordorstyrka. Boken håller bra klass och är oumbärlig för den spelare som specialiserat sig på Mordors styrkor.

Vi går raskt vidare med en titt på en ask med Mordor Troll/Isengard Troll. Äntligen får vi troll i plast – plastmodeller brukar ge stora möjligheter till konverteringar och denna ask är inget undantag. I asken får man nog med bitar för att bygga ett Mordor Troll/Isengard Troll, men även extra bitar för att kunna göra massor av olika varianter, bl a får du fyra olika vapen, tre olika huvuden, rustningsdelar, en trumma och mycket annat roligt.

Jag tycker att GW har lyckats med Mordor Troll/Isengard Troll, även om jag också som vanligt för GW tycker att priset är för högt. De borde kunnat kosta på sig att inkludera två kroppar så att man fått ut två troll.

Hur som helst så ska det bli kul att bygga, måla och spela med det nya trollet i min Isengardarmé.

Text: Michael Leck


 
  Sätt ditt eget betyg på Lord of the Rings: Mordor/ Mordor Troll/Isengard Troll!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006