Ulvriket – Det Eviga Kriget
Tillverkare
Järnringen
Omslag
Hårdpärm
System
Mutant: Undergångens arvtagare
Sidor
104
Ca Pris
300:-
  Intryck: 8     Innehåll: 8   16
 
 

Då var det äntligen för en ny dags för en ny kampanjbok från Järnringen till Mutant: Undergångens Arvtagare. Jag hade nästan gett upp allt hopp, då Coriolis verkar ta all deras tid och uppmärksamhet nu för tiden. Men nu är det dags, nu kommer det hett efterlängtade Ulvriket – Det Eviga Kriget.

Ulvriket – Det Eviga Kriget är den första av två böcker som kommer att avhandla Pyrisamfundets ärkefiende, militärdiktaturen Ulvriket. Det är en inspirerande, matnyttig och välproducerad produktsom lever upp till Järnringens genomgående höga standard.

Boken är indelad i tio kapitel. Det hela inleds med Ulvrikets historia för att sedan gå vidare med landets geografi, styre och struktur. Man beskriver bland annat de olika fronterna och hur Ulvriket ser på sina grannländer. Du får även massor av information om landets ledning, olika byråer, direktorat etc. samt en grundlig genomgång av landets stolthet: militären.

Kapitel 4 tar upp Ulvrikets invånare, som delas upp i två stora grupper: Soldater och Avfällingar. Man beskriver ingående hur livet i Ulvriket kan se ut, och inte minst landets traditioner och kultur.

Efter att ha beskrivit Ulvriket och dess invånare i stort så fokuserar man i kapitel 5 på rikets enda större stad, Nekropolis. Här hittar du beskrivningar av olika sektorer i staden och särskilda platser och personer, som till exempel Bonita Bönota rikets största moralhöjerska.

Kapitel 6 tar på ett bra sätt upp hur du skapar rollpersoner speciellt anpassade för att spelas i Ulvriket. Här finns även 13 nya sysslor som passar en invånare i Ulvriket. Det enda jag saknar här är ett nytt eget rollformulär som ytterligare skulle öka inspirationen för att skapa och spela nya ulvrikeskaraktärer.

Kapitel 7 tar upp nya regler, vapen och varelser, däribland de hemska mutanterna från Gruznan, Babbaren och även den i Ulvriket legendariska Snauzerulven.

Kapitel 8 och 9 beskriver ”Det Sanna Ulvriket” och hur man skapar äventyr med den rätta känslan för en kampanj i Ulvriket. Dessa två kapitel är främst avsedda för spelledare, så övriga bör hoppa över dessa sidor för att behålla spänningen och spelglädjen.

Kapitel 10 är ett äventyr i tre akter I Stadens Skugga. Äventyret är en löst hållen historia som kräver en hel del arbete av både spelledare och spelare. Det är helt klart ett äventyr som vänder sig till de lite mer erfarna spelgruppen som kan hantera historien på ett bra sätt. Äventyret är inledningen på en längre kampanj som kommer att fortsätta i den andra kampanjboken om Ulvriket: Ulvriket – Den längsta marchen.

Ulvriket – Det Eviga Kriget är, som vanligt när det gäller Järnringens produkter, en mycket bra och gedigen kampanjmodul. Den innehåller allt du behöver veta för att spela i Ulvriket. Det är kul att man ger spelarna en chans att uppleva Ulvriket från insidan och inte bara som det stora yttre hotet som landet framställdes som i de gamla Äventyrsspelsmodulerna Nekropolis och Bris brygga. Händelserna som utspelar sig i dessa moduler berörs även de i Ulvrikets historia i denna bok – mycket bra!

Den enda kritiken jag har mot Ulvriket – Det Eviga Kriget är avsaknaden av en förklaringstabell för de olika truppsymbolerna som finns på kartan. Det skulle även varit roligt med ett specialframtaget rollformulär med ”ulvrikisk” känsla.

Den 10 oktober meddelade Järnringen att de beslutat sig för att inte förlänga sin licensiering av varumärket Mutant. Som en sista hyllning till oss Mutant-fantaster så kommer de att ge ut en begränsad utgåva av den andra kampanjboken om Ulvriket: Ulvriket – Den längsta marchen. Den kommer att finnas i butikshyllorna i slutet av november månad. Ett flertal produkter till Mutant – Undergångens arvtagare kommer att finnas kvar i spelbutikerna under vintern och våren 2009, så för dig som ännu inte har upplevt ett postapokalyptiskt Skandinavien finns fortfarande chansen att göra det…Ta den chansen!

Jag vill rikta mitt personliga tack till Järnringen som sedan 2001 har förvaltat och producerat genomgående ypperliga rollspelsprodukter till Mutant. En svensk rollspelsepok avslutas med flaggan i topp!

Text: Michael Leck


 
  Sätt ditt eget betyg på Ulvriket – Det Eviga Kriget!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 18 personer röstat.
Intryck 8,28
Innehåll 8,06
Sammanlagt betyg 16,34
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006