Dungeons & Dragons miniatures: Demonweb
Tillverkare
Wizards of the Coast
Spelare

Speltid
30-90 minuter
Webb
http://www.wizards.com
Ca Pris
125:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 7   13
 
 

Demonweb är det sjuttonde och sista setet till miniatyrspelet Dungeons & Dragons Miniatures Game (läs mer om detta på sidan 7). Temat i detta set är demoner och andra varelser från andra existensplan, med en stor dos drow och associerade monster. Här återfinns också andra klassiska underdark-monster som mind flayers.

Det föregående setet Against the Giants var enligt mig pinsamt dåligt när det kom till skulptering och målningskvalitet, och det är därför en lättnad att Demonweb är något av ett steg uppåt igen. Betydligt fler färger per figur och många riktigt häftiga sculpts (den blå och den svarta draken är till exempel riktigt häftiga) gör att Demonweb känns som en betydligt roligare produkt. Visst finns här fortfarande bottennapp: Bugbear Strangler är nog en av de fulaste figurerna i hela serien.

Urvalet av figurer i Demonweb känns ganska bra. Det finns dock en del märkliga val (till exempel att man redan har gjort ytterligare en ettin och ännu en cyclops). Som rollspelare hade jag också önskat att vissa av figurerna i setet hade försetts med en annan raritetsnivå, då man troligen vill ha flera av dessa när man spelar rollspel. Ett annat litet aber för alla rollspelare är att många av varelserna som finns med i Demonweb inte har dykt upp i någon bok till rollspelet Dungeons & Dragons 4th edition än, så det enda man har att gå på när det gäller dessa är äldre böcker och deras stat-kort.

Som avslutning på figurspelet känns Demonweb okej. Lite av ett medelmåttigt set med en hel del spelbara figurer. Det finns en hel del bra förmågor, dock inte särskilt många nya sådana. På det stora hela fortsätter man på de teman som Dungeons of Dread och Against the Giants påbörjade.

På det stora hela kan jag ändå rekommendera Demonweb till alla som spelar rollspelet Dungeons & Dragons. Det finns en hel del tuffa figurer här, och kvaliteten håller en högre nivå än de föregående seten som släpptes.

Text: Andreas Sandahl


 
  Sätt ditt eget betyg på Dungeons & Dragons miniatures: Demonweb!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 8
Innehåll 5
Sammanlagt betyg 13
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006