Warhammer 40K: Assault on Black Reach
Tillverkare
Games Workshop
Spelare
2
Speltid

Webb
http://uk.games-workshop.com
Ca Pris
475:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 6   12
 
 

Nick Kvme har skrivit Warhammernovellen Assault on Black Reach som handlar om hur en trupp Space Marines under ledning av kapten Sicarius strider mot en invarderande armé av orcher under ledning av Zanzag. Nu kan du själv spela och uppleva äventyret med boxen Assault on Black Reach.

Boxen är framförallt riktad till dem som inte har spelat Warhammer 40K i någon större utsträckning tidigare. Boxen släpptes också i samband med att den femte utgåvan av reglerna till Warhammer 40K kom ut tidigare i år.

Assault on Black Reach innehåller allt man behöver för att komma igång och spela Warhammer 40K. Här finns figurer till två arméer, Space Marines och Space Orks. Figurerna är speciellt gjorda för att vara enkla att sätta ihop så de som inte vill lägga tid på målning eller annat snabbt kan komma igång ändå. Totalt är det nästan 50 figurer som man får med; 1 Space Marine Captain, 10 Tactical Space Marines, 5 Space Marine Terminators, 1 Space Marine Dreadnought, 1 Ork Warboss, 20 Ork Boyz, 5 Ork Nobz och 3 Ork Deffkoptas. Det följer med tärningar, linjaler och plastmallar för explosioner och liknande.

Naturligtvis finns också de nya reglerna med. De kommer i en mindre bok som innehåller enbart reglerna och ingenting av allt det övriga som finns med i den stora regelboken. Det finns också ett mindre häfte som ger enklare instruktioner till hur man kommer igång samt lite information om Warhammer 40Ks universum och lite om hobbyn som sådan. Samt reklam för Games Workshop. Allt som allt är det en välpackad box och i förhållande till priset är det en bra investering för den som vill komma igång och spela. Boxen ger en chans att testa hobbyn innan man bestämmer sig för att fortsätta eller vilken armé man vill spela.

Regelboken är liten och behändig att ta med och innehåller enbart själva reglerna och inget om världen eller figurer som den fullständiga utgåvan gör. Den här utgåvan av reglerna är på 112 sidor och gillas nog av mer erfarna spelare som reser runt mycket på turneringar. Precis som den enklare utgåvan av reglerna till Warhammer Fantasy som fanns med i nybörjarboxen Battle for Skull Pass så har också den här boken få färgbilder och är i övrigt tryckt i svartvitt. Till skillnad från regelboken i Skull Pass är dock trycket i denna alldeles utmärkt och trots de små bokstäverna så är det inga problem att läsa igenom den.

Introduktionshäftet är större i storlek och omfattar 33 sidor som är mer upplevelseinriktade med stora färgbilder. Det ger en bra inblick och hade gärna fått vara lite mer omfattande, kanske med lite mer kring målning och en stridsrapport för att se hur ett slag kan gå till i sin helhet. Eller varför inte ett utdrag ur boken Assault on Black Reach för att ge lite extra spelkänsla?

Av de två arméerna så är Space Marines lite starkare med en marginal om cirka 100 poäng. Inte så mycket kan tyckas, men när totalpoängen på var och en av de två arméerna ligger på runt 500 poäng så gör det ändå skillnad. Det kan bli en viss obalans som gör att man kan uppleva det som tråkigt om man råkar bli den som spelar Space Orkerna.

Sen är frågan hur väl en nybörjarbox kan locka nya spelare till Warhammer. Boxen i sig är mer inriktad på själva spelandet än målandet. För många är målandet lika stort om inte större än spelandet vilket får mig att tycka att man kanske skulle ha lagt lite mer krut på den avdelningen. Min erfarenhet är att de flesta kommer in i hobbyn via vänner och får hjälp med inköp och målning för att komma igång men det är klart, allt som kan ge fler en rolig fritidssysselsättning är välkommet.

Assault on Black Reach är en box med bra innehåll som håller en bra kvalitet. Den är dessutom prisvärd och ett bra sätt att pröva om Warhammer är något man vill fortsätta med. Det som fått stryka på foten är målningen vilket är en så stor del av hobbyn så att den borde fått mer utrymme.

Text: Peter Hedman


 
  Sätt ditt eget betyg på Warhammer 40K: Assault on Black Reach!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006