Spore
Utvecklare
Maxis
Utgivare
Electronic Arts
Genre
Strategi
Webb
http://www.spore.com
Ca Pris
450:-
 
  Intryck: 8     Innehåll: 3   11
 
 

Gulligt, men det räcker inte
Jag är besviken! Jag hade hört så oerhört mycket positivt om detta spel innan jag fick det i handen. Alla hade höjt det till skyarna. Mina förväntningar var därefter.

Det är förvisso ett oerhört sött spel med en oerhörd massa spejsade kreatur. Menoch detta är ett stort men, speldelen i spelet är riktigt tråkig och utan större utmaning.

Men, tillbaka till början.

När jag skulle börja mitt första spel fick jag informationen att jag visserligen inte var tvungen att sitta uppkopplad hela tiden, men att massor av spelinnehåll skulle vara otillgängligt om jag valde att koppla ner. Trist.

Nåväl första spelet är startat och jag är en liten blobb i ”ursörjan”. Det första jag lärde mig om denna del i spelet var att det jag kan äta för det mesta simmar fortare än min blobb och att sådant jag kan få tag i för det mesta dödar vid kontakt. Trist. Ingen som helst taktik eller tankeverksamhet krävs.

Kommer vidare till del 2 av spelet. Min blobb utvecklas och kliver upp på land. Den här delen går ut på att äta, para sig och lägga ägg. Mellan äggläggningarna skall man springa runt och hitta skeletthögar, slå ihjäl eller bli kompis med andra varelser och givetvis äta, äta och äta.

Varje gång man parar sig och lägger ett ägg har man möjligheten att för en massa injobbade poäng köpa sig nya balla och fler kroppsdelar, typ ben, fötter, armar, munnar mm allt för att bli snabbare, elakare och bättre på att bli kompis med andra varelser.

Problemet med den här delen i spelet är att vissa varelser aldrig vill bli kompis med dig utan startar fight direkt vid kontakt. De är dessutom flera stycken och oftast bra mycket bättre på att slåss än man är själv. De varelser det går att kontakta och försöka bli kompis med verkar ibland vara från en helt annan planet, då det inte spelar nån som helst roll hur jag dansar och sjunger (det är så man skaffar kompisar) så tycker de inte om min lilla varelse.

Efter ett tag kan man börja bilda ett litet gäng som man har med sig när man springer runt och försöker utvecklas, detta underlättar litegrann när man är ute för att döda andra stammar.

Här tröttnar jag helt på spelet då jag inte ser det som något annat än ett slöseri med min tid.Jag tycker tyvärr att det här spelet suger. Jag hittar ingenting i det som får mig att vilja stoppa i skivan och spela vidare för att se vad som händer härnäst. Jag är redan ganska säker på vad som kommer hända: äta, äta och äta samt samla poäng och utvecklas genom att köpa nya och bättre kroppsdelar. Det är gulligt, men inte tillräckligt för att locka till mer spel.

Text: Christian Johansson


 
  Sätt ditt eget betyg på Spore!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006