Dancers in the Dusk
Tillverkare
White Wolf
Omslag
Hårdpärm
System
Changeling the Lost
Sidor
158
Ca Pris
250:-
 
  Intryck: 7     Innehåll: 8   15
 
 

Dancers in the Dusk fokuserar på drömmar och öde, men mest av allt handlar den om övergångar. Från ljus till mörker, och vad som kan hända när mörkret faller och du inte kan vara säker på om skuggan verkligen är en skugga eller någon som betraktar dig i halvskymningen.

Dancers in the Dusk är riktad mot mig som spelledare, eftersom den berättar i detalj hur jag kan använda mig av drömmar och öde för att skapa en spännande berättelse.

Boken är välstrukturerad och ger råd och stöd i hur jag använder den på bästa sätt till just min kampanj. Jag får även tips på andra böcker i World of Darkness-biblioteket som jag kanske skulle uppskatta om jag är intresserad av just den här sortens äventyr.

I drömavsnittet får jag en rad spännande varelser jag kan använda i mina drömäventyr, bl a Katten, som jag blir helt begeistrad i. Även i ödesavsnittet finns det en mängd monster och andra underligheter att använda i en kampanj, och där finns det också magi och kontrakt att utnyttja.

Det finns också ett matigt kapitel om Hobgoblins i boken, så vill jag någon gång använda mig av de här Hedge-levande varelserna så är det Dancers in the Dusk som gäller. Kapitlet tar en titt på vad som händer med hobgoblins när de har gått hem från marknaden, deras kultur och gömställen.

Hela boken är också strösslad med “story hooks”, små upplägg som känns självklara och bra och stöttar mig enormt som spelledare. Ingen inspiration? Läs en story hook.

Omslaget på Dancers in the Dusk är vackert, men bilderna i boken är av varierande kvalitet. En del knockar mig, och andra lämnar mycket i övrigt att önska. Behöver jag påpeka att det ligger bilder bakom texten och att typsnittstorleken ändras från kapitel till kapitel? Och att den i de flesta fall är miniskul? Köp ett förstoringsglas med boken.

Slutgiltigt omdöme? Tja, som alltid när det gäller White Wolf så är det välskrivet, stämningsfullt och användbart. Måste jag ha boken? Inte nödvändigtvis.

Text: Åsa Roos


 
  Sätt ditt eget betyg på Dancers in the Dusk!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 7
Innehåll 8
Sammanlagt betyg 15
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006