Changeling: Swords at Dawn
Tillverkare
White Wolf
Omslag
Hårdpärm
System
Changeling the Lost
Sidor
160
Ca Pris
250:-
 
  Intryck: 7     Innehåll: 8   15
 
 

Swords at Dawn är precis som Dancers in the Dusk en bok som fokuserar på övergångar, men den här gången sett ur spelarnas synvinkel. Dancers in the Dusk var en bok för spelledaren, Swords at Dawn en spelarbok.

Första delen handlar till om konflikter och de olika typer av konflikter som förekommer i Changeling. Allt från små bråk inom Motleys till stora krig som påverkar hela Freeholds. Det finns många exempel och grymma mängder storyhooks, men också små regelrutor med nya nackdelar, egenskaper och fördelar. Det pratas också om dueller och ges regler för både hur det går till och vilka orsaker en duell kan tänkas ha. Med i kapitlet får också krigsmagi plats.

I andra kapitlet handlar det om berättelser som spelarna själva, eller kanske rollpersonerna själva, har makt att påverka på olika sätt. I kapitlet introduceras Talecrafting som är förmågan att böja en berättelses mönster efter sitt eget huvud. Jag får starka Terry Pratchettvibbar, på ett bra sätt. Kapitlet är också fyllt med sagomönster som bygger på Vladimir Propps och Joseph Campbells teorier. Det är både intressant och bra.

Kapitlet därefter handlar om magiska ting. Jag får nästan lite D&D-vibbar av prylarna som räknas upp, men de är inte mindre inspirerande för det. Och – tänka sig – det finns zombies med bland grejerna! Bara det gör det värt att läsa boken.

Sista kapitlet är avsett för spelledare och handlar dels om hur en spelledare hanterar flyttande rollpersoner och de konsekvenser som uppstår av krig, samt har ett nytt hov, Gryningshovet, som i första hand är inriktat på förändring. Det finns också en rad nya ordnar som på olika sätt spelar roll i samhället som Swords at Dawn målar upp.

Grafiskt sett är det här en oerhört tjusig bok. Omslaget är vackert som få och inlagan är inte alls dålig den heller. Många stämningsfulla och fina bilder.

Är du intresserad av konflikter och av Talecrafting så är den ett självklart köp, annars känns den närmast överflödig.

Text: Åsa Roos


 
  Sätt ditt eget betyg på Changeling: Swords at Dawn!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006