Last night on earth
Tillverkare
Flying Frog Productions
Spelare
2-6
Speltid
60 minuter
Webb
Zombiefaktor: 8
Ca Pris
500:-
 
  Intryck: 7     Innehåll: 5   12
 
 

Det här spelet liknar det föregående på flera sätt. Spelarna tar rollerna som varsin överlevare i en liten by där zombier tagit över. Till skillnad från Zombies!!! är detta ett kooperativt spel, där alla spelare utom en skall samarbeta mot den sista spelaren, som spelar zombierna.

Spelarna får varsin karaktär, klassiska zombiefilmarketyper, som alla har speciella förmågor. Spelarna får också ett gemensamt scenario, som ger spelets vinstkriterier. De går från att hitta bränsle till en bil för att kunna fly, till att snabbt döda ett visst antal zombier. Här infinner sig samma problem som jag beskrev i Zombies!!!. Zombier är inget man jagar, det är något som jagar dig. Men det finns ju andra scenarion att spela, så man kan undvika just det problemet.

Till sin hjälp har spelarna kort som kan vara speciella händelser eller vapen man kan hitta. Dessa behövs, för zombierna är farliga i närstrid. I sin runda slår spelarna varsin tärning och så långt kan deras figur flytta. Står man i samma ruta som en zombie måste man slåss mot den. Zombiespelaren har också kort som kan ställa till det för spelarna, eller ge zombierna fördelar.

Jag vill verkligen gilla det här spelet. Det är väldigt snyggt och osar verkligen zombiefilm. Illustrationerna är redigerade foton, som ger precis rätt känsla. Men spelmässigt saknas det något. Det är inte kul helt enkelt. Det finns en expansion jag inte spelat som tillför fler karaktärer och fler scenarion.

Text: Marcus Brissman


 
  Sätt ditt eget betyg på Last night on earth!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 9
Innehåll 9
Sammanlagt betyg 18
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006