Mmm... Brains!
Tillverkare
Twilight Creations, Inc.
Spelare
3-5
Speltid
15 minuter
Webb
Zombiefaktor: 5
Ca Pris
125:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 8   14
 
 

Äntligen, första spelet i den här listan som inte handlar om överlevare i en stad invaderad av zombier. Här får man anta att spelarna tar roller som zombierna själva, men temat är här ganska påklistrat. Mmm…Brains! är skapat av Reiner Knizia och hans spel brukar följa den tyska skolan, dvs regler först, tema sedan.

Spelet innehåller fem tärningar (vanliga sexsidiga, men med en hjärna istället för en sexa), några kort och framför allt 50 små hjärnor i plast. Varje spelare väljer ett kort och får därmed en färg (det är allt korten är till för). I sin runda slår spelaren alla tärningarna och får sedan, likt Yatzy, behålla valfritt antal och slå igen. Efter tre slag väljer man en färg, lägger ihop alla siffror av den färgen och multiplicerar med antalet hjärnor man slagit. Så många hjärnor får man ta från mitten.

Spelet fortsätter så tills alla hjärnor är slut och går då in i fas två. Det gäller nu att inte bli av med sina hjärnor. Själva rundan går till på samma sätt som tidigare, men den färg som väljs efter tre slag, är den spelare som måste slänga det givna antalet hjärnor. Sist med hjärnor kvar vinner spelet.

Det här är ett enkelt men väldigt klurigt spel. Det går snabbt att spela och man vill snabbt spela igen. Zombiekänslan är inte överväldigande, men att hantera de små söta hjärnorna hjälper.

Text: Marcus Brissman


 
  Sätt ditt eget betyg på Mmm... Brains!!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 2 personer röstat.
Intryck 4
Innehåll 2,5
Sammanlagt betyg 6,5
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006